Social 7 Aprilie 2021 10:25

Ministerul Transporturilor a aunțat că evacuarea spațiilor comerciale a început de miercuri dimineață din stația Ștefan cel Mare. Primele demolări sunt făcute de către angajații ADP Sector 2, primarul Sectorului 2 Radu Mihaiu fiind și el prezent la acțiune. Tot miercuri ar urma să fie evacuate spațiile comerciale din stația Pipera. Termenul limită pentru eliberarea spațiilor comerciale de la metrou a expirat vineri, 2 aprilie.

Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2 a declarat la fața locului că Primăria pe care o conduce a primit de la Metrorex sesizări că există chioșcuri ridicate pe domeniul public din cadrul stațiilor de metrou care nu au autorizație de construire și că, potrivit controalelor interne, sunt un pericol în caz de evacuare de urgență. Mihaiu spune că Poliția Locală S2 a făcut verificări și au constatat că lucrările s-au făcut ilegal.

„Cât timp se construiește ilegal pe spațiul public nu putem avea pretenția că ne civilizăm”, a afirmat edilul.

„Marfa din chioșcurile care nu fost evacuate va fi preluată cu proces verbal și depozitată, iar proprietarii vor putea să o recupereze”, a precizat Mihaiu.

Mihaiu a spus că șase magazine din Stația Ștefan cel Mare vor fi evacuate, două la Pipera și alte câteva la stația Piața Iancului până la finalul săptămânii.

Metrorex a anunțat de vinerea trecută că termenul pentru eliberarea spațiilor comerciale a expirat, iar că din această săptămână vor începe procedurile de evacuare.


Despre autor:


Ultima actualizare: 7 Aprilie 2021 - 10 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.