Social 7 Aprilie 2021 03:22

Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, a declarat că le-a cerut reprezentanţilor structurilor MAI din judeţ să aibă în continuare o prezenţă sporită în teren şi să gestioneze cu maximă responsabilitate situaţia pandemică, discutând cu aceştia şi despre perioada Paştelui, în condiţiile în care coincide cu 1 şi 2 mai când pe litoral vor veni turiştii.

Legat de Ministerul Afacerilor Interne, Poliţie, respectiv Jandarmerie (...) le-am cerut în continuare să avem o prezenţă sporită în teren, le-am cerut să gestioneze cu maximă responsabilitate situaţia pandemică, le-am cerut să gestioneze aşa cum le-au gestionat şi până acum cu calm, cu responsabilitate dar şi cu fermitate eventualele proteste dacă ele vor mai avea loc. De asemenea, am discutat pe marginea organizării sfintelor sărbători de Paşte care în acest an coincid cu ziua de 1, respectiv 2 mai, când ne aşteptăm la o prezenţă numeroasă în judeţul Constanţa, pe litoral. Toate aceste lucruri pot fi rezolvate printr-o bună planificare, printr-o bună organizare, prin dialog cu organizatorii şi printr-o activitate cât mai consistentă pe linia de prevenire", a spus Bode la finalul unei întâlniri pe care a avut-o cu reprezentanţii administraţiei locale şi ai structurilor MAI.

Referitor la faptul că în minivacanţa de 1 mai turiştii nu vor putea circula după ora 20.00, Lucian Bode a spus că sănătatea este mai importantă decât orice, poliţiştii şi jandarmii îndeplinindu-şi misiunile pe care le au privind respectarea restricţiilor impuse.

Misiunea va fi la fel de grea cum am avut-o în fiecare sfârşit de săptămână în Bucureşti, dar aţi văzut că structurile Ministerului Afacerilor Interne şi-au făcut treaba aşa cum scrie la lege şi legea nu o negociem cu nimeni. Până la urmă, sănătatea este mai importantă decât orice. Astăzi, când vorbim, există o oră la care aceste activităţi ale agenţilor economici trebuie să înceteze. Vom vedea dacă această oră va fi sau nu modificată, cert este că şi pentru sfintele sărbători de Paşte avem în hotărârea CNSU reglementat foarte clar că în intervalul orar 20.00, respectiv 2.00, asigurăm în condiţii de securitate şi de sănătate maximă a celor care doresc să participe la sfânta slujbă de Înviere, deplasarea la biserică, participarea la slujba de Înviere, respectiv deplasarea spre casă. Acestea sunt misiunile în care va fi implicată Poliţia Română, Jandarmeria Română, şi nu altele", a afirmat reprezentantul MAI.

Citeste si:
Mobilizări de proporții a MAI pentru Paștele 2023: pompieri,...
Mobilizări de proporții a MAI...

Ministrul a mai spus că revenirea la normalitate poate fi atinsă prin respectarea măsurilor de protecţie sanitară şi realizarea unei campanii de imunizare de succes a populaţiei.

În acest moment există o hotărâre a CNSU, respectiv o Hotărâre de Guvern care transpune ultima hotărâre a CNSU în care sunt precizate exact restricţiile (...). Nu am cunoştinţă că la următoarea hotărâre CNSU (...) specialiştii INSP, DSP etc. să propună restricţii suplimentare faţă de ceea ce este astăzi reglementat. (...) Mai mult, eu aştept ca după şedinţa de guvern de mâine, când vom adopta proiectul de memorandum propus de domnul prim-ministru, cu acel comitet interministerial de revenire la normalitate, (...) vom relaxa aceste restricţii, vom veni cu măsuri în sprijinul mediului economic, astfel încât încet, încet, începând cu 1 iunie, respectând anumite etape, să putem reveni la normalitate. Normalitatea ne-o dorim cu toţii, dar ea nu poate fi atinsă fără două elemente principale - respectarea măsurilor de protecţie sanitară şi o campanie de imunizare a populaţiei de succes", a declarat Lucian Bode, potrivit Agerpres.

Citeste si:
Patru orașe din România vor avea zboruri directe spre litoral
Patru orașe din România vor...

Despre autor:


Ultima actualizare: 7 Aprilie 2021 - 03 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.