Social 30 Martie 2021 19:11

Există o mulțime de motive întemeiate pentru a învăța cum să vorbești germana. Știați că Germana este a 12-a cea mai vorbită limbă din lume, vorbită de peste 130 de milioane de oameni și una dintre cele mai semnificative limbi culturale din lumea occidentală? Deutsch ’, cunoscută și sub numele de germană, este limba oficială a Germaniei, Austriei și Liechtensteinului. Germana modernă aparține grupului germanic al grupului de limbi indo-europene alături de engleză, flamandă și olandeză. În prezent, limba germană este a douăsprezecea limbă cea mai vorbită din lume, cu peste 130 de milioane de oameni care o vorbesc. De asemenea, este studiat pe larg ca limbă străină și este una dintre cele mai semnificative limbi culturale din lumea occidentală. 

Motive pentru a învăța germana

Se învață pentru oportunități de rețea, imersiune culturală, avantaje economice sau ca hobby. Mai multe motive pentru care sunt explicate mai jos. Limba germană este relativ ușor de preluat: s-au făcut o serie de glume cu privire la dificultatea de a învăța limba germană. Un citat al lui Mark Twain o rezumă cu ușurință: „Niciodată nu am știut pentru ce a fost făcută eternitatea. Este pentru a oferi unora dintre noi șansa de a învăța germana.” Cu toate acestea, în realitate, este ușor pentru o persoană care vorbește engleză să învețe ILSC - limba germana, deoarece ambele limbi au aceeași rădăcină germanică. O altă dovadă a acestui fapt este că există numeroase cuvinte în engleză și germană care sunt înrudite. De exemplu, „apă” devine irositor, „tată” devine mai vater și „măr” devine apfel. Nu pare atât de greu acum, nu-i așa? Vorbite pe scară largă în toată Europa: engleza, germana și franceza sunt limbile oficiale ale Uniunii Europene (UE). Limba germană este a doua limbă cea mai vorbită din Europa.

Cu toate acestea, atunci când se iau în considerare doar vorbitori nativi, este numărul unu. Oferă acces la o educație excelentă: dacă doriți să studiați în Germania, învățarea limbii va fi benefică pentru dvs. Universitățile germane au o reputație excelentă în întreaga lume pentru că oferă educație de înaltă calitate și învățare practică într-un mediu profesional; GISMA Business School este una dintre aceste instituții de învățământ superior. Germania este o putere economică. Germania este cea mai mare economie din UE și a patra ca mărime din lume. Este casa mai multor organizații internaționale și o locație populară pentru inovația în tehnologii. Dacă aveți parteneri de afaceri germani, învățarea limbii va îmbunătăți foarte mult comunicarea cu aceștia și va duce la relații profesionale de succes. Prezență online excelentă: caracteristicile germane sunt una dintre cele mai importante limbi de pe web, reprezentând aproximativ 6% din tot conținutul online. În plus, cu aproape opt milioane de domenii, domeniul „.de” al Germaniei este al doilea domeniu ca mărime după „.com”.

Citeste si:
Prețul Daciei Spring, redus cu 10.000 de euro în Germania. Pornește...
Prețul Daciei Spring, redus...

De asemenea, învățarea limbii române mai aduce si următoarele beneficii de mai jos. Puteți participa la Universitatea din Germania pentru 0,00 USD Cine spune că trebuie să cheltuiți o avere pentru a obține o educație decentă? Costă 9.000 de lire sterline + pe an să studiezi în Marea Britanie. Între timp, studenții americani pot sfârși cu un împrumut studențesc în șase cifre. În Germania? Școlarizarea este gratuită în majoritatea universităților. Unele instituții percep aproximativ 500 EUR pe semestru. Și nu există niciun sacrificiu în ceea ce privește calitatea. Multe universități germane sunt printre primele 100 din lume. Cum a scăpat Germania de taxe? Doua feluri. În primul rând, un procent mai mic de studenți merg la facultate - 27% la sută, comparativ cu 48% din Marea Britanie. În plus, universitățile sunt plătite de contribuabilii germani.

Citeste si:
Război Israel-Hamas/Ursula von der Leyen: „Aclamarea teroriștilor...
Război Israel-Hamas/Ursula...

Dar studenții internaționali? În țări precum Marea Britanie, SUA și Australia, diplomele costă adesea de două ori mai mult pentru studenții străini decât pentru resortisanți. În mod uimitor, acest lucru nu este cazul în Germania. Atât studenții interni, cât și cei internaționali beneficiază de o educație gratuită la cursurile universitare. Elveția și Austria oferă, de asemenea, educație pentru taxe mult mai mici decât în ​​alte părți ale lumii. Care e siretlicul? Deși unele cursuri sunt oferite în limba engleză, un procent mare sunt predate în limba germană. Solicitanții trebuie să-și demonstreze competența în limba germană. De ce să nu înveți limba germană și să primești o educație gratuită? Germania are cea mai mare economie din Europa În 2015, Germania avea o economie de 3,4 trilioane de dolari, devenind a patra economie ca mărime la nivel mondial, după China, SUA și Japonia. În ceea ce privește exporturile mondiale, acesta se află încă o dată confortabil pe locul patru pe listă.

Citeste si:
Wizz Air renunță, de la sfârșitul lunii octombrie, la zboruri spre...
Wizz Air renunță, de la...

Comparativ cu economiile din Europa, acesta are un avantaj confortabil atât împotriva Regatului Unit, cât și a Franței, care în 2015 se ridicau la 2,9 dolari, respectiv 2,5 trilioane de dolari. De asemenea, găzduiește multe corporații internaționale, precum Volkswagen, Allianz, Birkenstock, Mercedes-Benz, Siemens și stive de alte mărci recunoscute la nivel global. A avea cunoștințe de limbă germană în CV vă poate ajuta cariera în atât de multe moduri. 8. Berlinul este un Hotspot pentru startup-uri și inovație. Capitalele europene sunt locuri excelente de locuit din mai multe motive. Adesea, se datorează faptului că par locuri de oportunități nesfârșite, fie că sunt în modă, divertisment sau afaceri. Dacă doriți să locuiți confortabil în orașe precum Paris și Londra, veți găsi adesea că plătiți suplimentar pentru acel lux. Este greu să te concentrezi pe construirea unei afaceri sau pe a-ți face un nume, atunci când te lupți să faci chirie. Din fericire, acest lucru nu se întâmplă atât de mult în capitala Germaniei, Berlin, un oraș în care costul vieții este scăzut și calitatea vieții este ridicată.

Citeste si:
Ciclonul mediteranean care a devastat Europa se apropie de România....
Ciclonul mediteranean care a...

Despre autor:


Ultima actualizare: 30 Martie 2021 - 07 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.