Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan le cere protestatarilor să nu devină violenţi și să se gândească la cei din jur pentru a nu-i pune în pericol.

„Este nevoie de un efort de solidaritate din partea tuturor bucureştenilor şi din partea tuturor românilor. Înţeleg că este greu pentru toată lumea după un an de restricţii, însă este şi mai greu pentru persoanele din sistemul sanitar şi este şi mai greu pentru persoanele care au rude, prieteni în spital cu această boală. Suntem în criză sanitară”, spune Nicuşor Dan.

Primarul menţionează că aproape în fiecare zi sunt peste 1.000 de persoane infectate cu Covid-19 în Capitală.

„Este nevoie de efortul nostru, al tuturor, pentru a trece de această perioadă dificilă. Pe măsură ce vaccinarea evoluează, probabil că vom fi mult mai bine, în două luni. Este nevoie de efortul nostru pentru acest interval. Evident că oricine are dreptul să-şi expună opinia în democraţie, evident că oricine are dreptul să protesteze împotriva deciziilor autorităţilor, însă îi rog pe cei care o fac să protesteze fără violenţe şi să o facă gândindu-se la cei pe care pot să-i pună în pericol”, afirmă primarul general al Capitalei.

În timpul protestelor de luni noaptea din București, 12 jandarmi au fost răniţi, trei fiind transportați la urgenţe, fără probleme majore. Potrivit prefectului Capitalei, 300 de persoane au devenit violente, noaptea, spre finalul protestului. Aseară Poliţia a aplicat 222 de sancţiuni, în valoare de 200.000 de lei pentru încălcarea restricţiilor, menționează Mediafax.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 30 Martie 2021 - 11 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.