Social 30 Martie 2021 09:57

Ștefan Voinea, consilier onorific al ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat că închiderea magazinelor mai devreme nu reprezintă neapărat o soluție eficientă în combaterea pandemiei.

Acesta susține că soluțiile cele mai bune sunt interzicerea întâlnirilor în grupuri mici, dar și închiderea școlilor.

Voinea argumentează că închiderea magazinelor mai devreme ar putea să aibă un efect invers celui scontat de către autorități, provocând aglomerație.

„Am făcut un review rapid al studiilor cu privire la intervențiile non-farmaceutice (NPIs) care funcționează în prevenirea răspândirii COVID-19. Nu am găsit absolut nimic care să indice faptul că reducerea orelor de funcționare a magazinelor ar fi de ajutor. Un timp de funcționare mai restrâns înseamnă șanse mai mari de a genera aglomerație, deci risc mai mare de infectare.

Un studiu din Nature Human Behaviour afirmă că eficacitatea cea mai bună în oprirea răspândirii virusului ar avea-o interzicerea întâlnirii persoanelor în grupuri mici (small gathering cancellation) și închiderea instituțiilor educaționale (closure of educational institutions)”, scrie Voinea pe Facebook.


Despre autor:


Ultima actualizare: 30 Martie 2021 - 09 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.