Social 29 Martie 2021 10:30

Centrul pentru Monitorizarea și Combaterea Antisemitismului în România îi cere procurorului general Gabriela Scutea să acţioneze cu celeritate pentru a-i identifica și aduce în fața justiției pe cei care au amenințat-o cu moartea pe actrița Maia Morgenstern, care este evreică.

Direcția de Investigații Criminale a Poliției a început urmărirea penală în acest caz, iar dosarul a fost preluat de procurorii de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 din București.

Între timp, deputatul Silviu Vexler, președintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, anunță pe contul său de Facebook că persoana care a amenințat-o cu moartea pe Maia Morgenstern a fost identificată, scrie Rador.

Reamintim că actrița a primit pe email un mesaj antisemit de amenințare cu moartea, semnat „Din partea AUR”.

Liderul formațiunii, George Simion, a transmis că se dezice și condamnă atacul la adresa actriței, apreciind că expeditorul nu poate fi membru al partidului.

Mai mulți politicieni și persoane publice din România au condamnat atacul antisemit împotriva Maiei Morgenstern.


Despre autor:


Ultima actualizare: 29 Martie 2021 - 10 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.