Social 28 Martie 2021 13:28

George Simion, copreședintele AUR, a transmis un comunicat, după ce actrița Maia Morgenstern a fost amenințată cu moartea într-un mesaj semnat „din partea AUR”, prin care susține că partidul din care face parte nu are legătură cu aceste amenințări, iar autorul lor nu este membru.

Simion spune despre această acțiune că este „un atac degradant, antisemit și suburban la adresa doamnei Maia Morgenstern, un artist emerit și îndrăgit de românii de pretutindeni”, potrivit gandul.ro.

Alianța pentru Unirea Românilor a luat act cu stupefacție de atacul degradant, antisemit și suburban la adresa doamnei Maia Morgenstern, un artist emerit și îndrăgit de românii de pretutindeni, promotor neobosit al culturii evreiești în România, o cultură care face parte din fibra culturală a poporului român. Suntem consternați în fața acestei intoxicări pe care o considerăm incalificabilă! Este de domeniul evidenței că acest incident trist, survenit în chip programatic cu ocazia Paștelui evreiesc, este o intoxicare care trebuie pedepsită în cel mai aspru mod.

Dorim să informăm opinia publică din România că cetățeanul numit Andrei Illarie NU este membru al Alianței pentru Unirea Românilor. Cerem organelor abilitate să se sesizeze, să identifice, să ancheteze și să pedepsească făptașul cu celeritate. Sunem alături, cu spiritul treaz și inima vrednică, de doamna Maia Morgenstern și de întreaga comunitate evreiască din România care acum sărbătorește Paștele, marea sărbătoare a eliberării din robie a poporurului evreu. Sus să avem inimile!”, scrie în comunicatul transmis de George Simion.

Maia Morgenstern a primit un mail semnat de „partidul AUR”, în care este amenințată cu moartea. Actrița a făcut public mesajul, iar reacțiile din partea oamenilor nu au întârziat să apară.

Amenințările au fost adresate atât actriței, cât și copiilor și apropiaților acesteia.

Actrița a depus plângere la Poliție, iar Direcția de Investigații Criminale a început urmărirea penală pentru infracțiunea de amenințare.


Despre autor:


Ultima actualizare: 28 Martie 2021 - 01 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.