Social 25 Martie 2021 20:16

Premierul Florin Cîțu a anunțat, după întâlnirea de joi cu reprezentanții cultelor religioase, că românii vor putea participa la slujbele de Înviere.

„Am discutat soluții pentru ca, anul acesta, fiecare credincios care întâmpină în perioada următoare Sărbătorile Pascale, sau alte ritualuri religioase specifice cultului din care face parte, să o facă în condiții de siguranță sanitară. Am ascultat cu toată deschiderea propunerile reprezentanților fiecăruia dintre culte în ceea ce privește stabilirea unor derogări de la restricțiile actuale de circulație pe timp de noapte, strict pentru aceste sărbători”, a precizat Florin Cîțu.

Acesta a anunțat că soluția găsită este să adapteze intervalul orar al restricțiilor de circulație, astfel încât credincioșii să poată participa la slujbele de Înviere, cu condiția ca regulile de siguranță sanitară să fie respectate.

În același timp, am făcut apel la reprezentanții cultelor religioase să susțină în rândul credincioșilor campania de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19. Vaccinarea rapidă a unui segment cât mai mare de populație ne va ajuta să depășim cât mai curând pandemia și cu cât mai puțini români afectați de virus”, a mai scris Cîțu în postarea făcută pe pagina sa de Facebook.

Modificări în organizarea slujbelor de înmormântare

Florin Cîțu a spus că se vor face modificări și în privința normelor actuale de înmormântare a persoanelor decedate din cauza Covid-19.

Un alt subiect important abordat în cursul întâlnirii a fost legat de o serie de modificări, pe care reprezentanții cultelor le consideră necesare, în privința regulilor actuale de înmormântare a persoanelor decedate din cauza infectării cu noul coronavirus. În colaborare, vom adapta aceste norme, pentru a da posibilitatea de oficiere a slujbelor de înmormântare cu respectarea voinței familiei decedatului și a ritualurilor cultului de care aparține”, a afirmat premierul.


Despre autor:


Ultima actualizare: 25 Martie 2021 - 08 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.