Social 24 Martie 2021 18:15

Carantina pentru municipiul Timișoara, dar și pentru localităţile Dumbrăviţa, Giroc, Moşniţa Noua şi Ghiroda, a fost prelungită cu încă 7 zile, potrivit deciziei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Timiş.

Decizia adoptată miercuri de CJSU Timiş survine unei prelungiri de carantinare de trei zile, care urma să expire la miezul nopţii de miercuri spre joi.

Prima carantinare de 14 zile a fost impusă pentru municipiul Timişoara şi cele patru localităţi în data de 8 martie.

Potrivit prefectului de Timiş, Nemeth Zoltan, Direcţia de Sănătate Publică Timiş a trimis analiza pentru încă şapte zile de carantină către Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP), care a propus 14 zile de carantină.

În şedinţa CJSU Timiş de miercuri, s-a decis prelungirea carantinei cu şapte zile, precum şi introducerea unor măsuri noi, respectiv închiderea magazinelor la ora 21,00 (faţă de ora 20,00, în prezent), dar şi eliminarea restricţiilor orare pentru persoanele de peste 65 de ani. De asemenea, după ora 22,00 nu se mai poate ieşi din casă pentru efectuarea de activităţi sportive în apropierea locuinţei, conform prefectului Nemeth Zoltan.

Se introduce în declaraţia pe proprie răspundere un paragraf privind deplasarea în scopul vaccinării împotriva SARS-CoV 2, cu prezentarea dovezii privind programarea. De asemenea, se prelungeşte cu o oră programul de lucru cu publicul al operatorilor economici din domeniul comercializării de bunuri alimentare şi nealimentare până la ora 21,00. Eliminarea restricţiilor orare pentru persoanele peste 65 de ani. După ora 22,00 nu se va mai putea ieşi din casă pentru activităţi fizice, ci doar pentru vaccinare, interes profesional, asistenţă medicală de urgenţă şi nevoile animalelor de companie", a mai detaliat prefectul Nemeth Zoltan, citat de Agerpres.


Despre autor:


Ultima actualizare: 24 Martie 2021 - 06 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.