Prim-ministrul Florin Cîţu a solicitat prefecţilor în cadrul unei videoconferinţe, să ia toate măsurile necesare pentru a impune “respectarea strictă” a regulilor aflate în vigoare.

Cîțu a menționat că dacă acest lucru se întâmplă, nu ar fi necesare alte restricţii pentru a limita răspândirea coronavirusului.

„Vedem în 30 de judeţe şi în Bucureşti o creştere continuă a incidenţei şi, zilnic, avem noi localităţi în zona roşie, pentru că o minoritate preferă să nu respecte regulile. Ne vom asigura că tot mai mulţi se vor conforma, astfel încât majoritatea cetăţenilor care respectă regulile să nu fie afectaţi de comportamentul celorlalţi”, a scris Cîţu, pe Facebook.

El a mai precizat că, în cadrul întâlnirii pe care a avut-o cu reprezentanţii autorităţilor locale din Bucureşti, au fost analizate soluţii pentru ca regulile de prevenire a răspândirii virusului să fie respectate pe stradă, în mijloacele de transport, în centre comerciale, la terase şi restaurante, în şcoli, în instituţiile publice şi la locul de muncă.

„Am constatat în ultima vreme o relaxare nepermisă dacă vrem să ţinem sub control pandemia. Datoria noastră este să ne asigurăm că măsurile sunt respectate în toate cazurile, întrucât şi-au dovedit eficienţa. Vrem să evităm carantina, pentru a nu afecta şi mai mult activităţile economice”, a transmis prim-ministrul.

Potrivit acestuia, este “clar” nevoie de o implicare mai mare a autorităţilor în informarea populaţiei cu privire la campania de vaccinare anti-COVID şi la măsurile luate.

„Să ţinem însă cont că ne confruntăm cu un val nou al pandemiei, cu tulpini mai uşor transmisibile ale coronavirusului. Avem nevoie să rezistăm în următoarele săptămâni, pentru că în lunile aprilie şi mai România va primi alte câteva milioane de doze de vaccin anti-COVID, după care vom putea frâna evoluţia îmbolnăvirilor prin continuarea în forţă a campaniei de vaccinare”, a completat Cîţu.

Citeste si:
Proteste chiar și în ziua în care Alexandra a fost condusă pe...
Proteste chiar și în ziua în...


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 23 Martie 2021 - 08 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.