Social 23 Martie 2021 01:43

În ziua de astăzi, când stilul de viață e tot mai alert, iar timpul parcă zboară, e foarte important să fii eficient și să dai randament maxim în orice activitate pe care o întreprinzi, pentru a câștiga clipe prețioase. De aceea, trebuie să ai un plan bine stabilit și să îți întocmești o listă, ca să îți dai seama care sunt sarcinile care primează. De aceea, iată câteva trucuri care te vor ajuta să câștigi timp și să devii eficient.

Întocmește o listă cu activități

Ca să fii organizat și să îți duci treaba la bun sfârșit, indiferent de sarcini, întocmește o listă. Ca să ai toată săptămâna acoperită și să te asiguri că vei îndeplini tot ce ți-ai propus, fă-ți un plan în prealabil, ca să prioritizezi activitățile cu adevărat importante. Stabilește-ți un program de lucru și nu pierde niciodată timpul. De exemplu, când pleci sau vii de la muncă, indiferent că mergi cu mașina sau călătorești cu mijlocul de transport, poți asculta un audiobook. Ori, în timp ce îți aștepți copilul să iasă de la o activitate extrașcolară, poți plăti facturile. Important e să fii productiv și să nu irosești nicio clipă.

Lucrează eficient, indiferent de activitate

Ca să câștigi timp, trebuie să fii isteț, indiferent de activitate. De pildă, în loc să le speli tu, folosește o mașină de spălat vase, pentru a scăpa de această corvoadă, de a pune mâna pe burete și detergent. De asemenea, dacă vrei să aspiri toată casa, dar nu vrei să stai aplecat mereu și să te împiedici de fire, iar spatele tău să aibă de suferit, apelează la un aspirator vertical. Acesta nu necesită să fie conectat la priză în timpul funcționării, nu are nevoie de sac și nici nu trebuie să îl cari după tine, ca pe un aspirator clasic. Drept urmare, vei câștiga timp prețios, pentru că această activitate casnică va fi mult mai ușoară. Un alt obiect care te poate ajuta să nu mai pierzi timpul e o mașină de spălat cu uscător încorporat, care îți va scoate direct hainele uscate. Iar dacă vrei să economisești clipe prețioase, în loc să încălzești mâncarea pe aragaz, ți-ar prinde bine un cuptor cu microunde.

Nu te lăsa distras și fii pragmatic

E foarte ușor să amâni o anumită activitate, chiar și pe cele banale, și să îți spui că și mâine e o zi, mai ales dacă ai îndeletniciri care îți irosesc timpul, precum să îți petreci foarte multe ore în fața televizorului, a laptopului sau pe telefon. Cu cât întârzii mai mult, cu atât îți va fi mai greu, pentru că te vei trezi că ai foarte multe sarcini simultane și nu vei ști cu care să începi. Supraaglomerarea îți va produce o stare de agitație și vei deveni irascibil. De aceea, trebuie să fii pragmatic. În loc să petreci ore întregi pe rețelele de socializare, poți sta o oră sau două, iar între timp ai putea să faci curățenie sau să gătești ceva.

Nu te întinde mai mult decât îți permite plapuma

Nu are rost să faci anumit lucru dacă știi că nu-l poți duce până la capăt sau nu respecți un anumit deadline, mai ales când vine vorba de proiectele de la muncă. De asemenea, nu are rost să fii multitasking, mai ales cu privire la sarcinile importante, pentru că s-ar putea ca rezultatul final să nu fie cel pe care ți-l doreai și să te fi zbătut degeaba. De aceea, ia lucrurile pas cu pas, și rezolvă-le treptat, în funcție de importanța fiecăruia.

Citeste si:
Dana Roba a revenit la muncă. Make-up artista, mesaj impresionant:...
Dana Roba a revenit la muncă....

Atât timp cât îți vei organiza în mod corespunzător fiecare activitate, vei rămâne pragmatic, fără să te lași distras, și vei avea un plan bine pus la punct, cu siguranță vei câștiga timp prețios și îți vei duce sarcinile la bun sfârșit.


Despre autor:


Ultima actualizare: 23 Martie 2021 - 01 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.