Social 22 Martie 2021 20:29

Examenele de Evaluare Națională și Bacalaureatul ar putea fi amânate, în cazul în care lunile următoare vor fi mai multe localități în carantină. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut acest anunț, luni, când după ce elevii de clasa a XII-a au susținut simularea examenului de Bacalaureat la limba română.

Susținerea simulărilor a fost imposibilă pentru 78 de licee din România, din cauza măsurilor impuse de autorități în timpul pandemiei, pentru localitățile ce depășesc rata de infectare de 6 la mie.

Sorin Cîmpeanu a fost întrebat de un reporter ce se va întâmpla dacă la momentul în care elevii ar trebui să susțină examenele situația epidemiologică va fi la fel ca cea actuală, iar acesta a răspuns: „În cel mai rău caz se va acorda, sunt convins că va exista la nivelul CNSU să se acorde o derogare sau la limita limitei, dacă această situație va exista în multe localități din țară pe perioada examenelor, luăm în calcul amânarea cu un termen rezonabil a acestor examene naționale în situația în care vom avea o stare generalizată de carantină. Pentru că am spus că ele oricum se vor organiza, luăm în calcul această decalare”.


Despre autor:


Ultima actualizare: 22 Martie 2021 - 08 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.