Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, subliniază că în şcoli se respectă regulile de protecţie împotriva îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2 "mai riguros decât în multe alte locuri".

„Susţin în continuare principiul conform căruia şcolile trebuie închise ultimele, doar dacă situaţia epidemiologică o impune. În şcoli se respectă regulile de protecţie împotriva îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 mai riguros decât în multe alte locuri. Educaţia nu te îmbolnăveşte, educaţia te ajută să te protejezi învăţând să respecţi regulile! Măsurile de prevenire a îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 trebuie luate pe toate planurile, cu rigurozitatea şi prudenţa necesare. Măsura de închidere a şcolilor fără alte măsuri complementare nu va produce efectul dorit. Cu toţii facem eforturi să depăşim cu bine această perioadă. În aceste condiţii, dacă măsura închiderii şcolilor nu va avea efectul scontat, vor fi generate noi pierderi în educaţie şi tulburările de socializare în rândul elevilor se vor agrava", afirmă ministrul Educaţiei, într-o declaraţie de presă.

Potrivit lui Sorin Cîmpeanu, în prezent, numărul elevilor din clasele terminale (promoţia curentă), care urmează să susţină examenul de Bacalaureat, este de 147.056 (126.358 de elevi de clasa a XII-a şi 20.698 de elevi de clasa a XIII-a).

În zonele carantinate funcţionează 78 de licee, ceea ce reprezintă 5% din totalul celor 1.577 de licee din ţară, arată el.

„Faptul că elevii care locuiesc în zone carantinate vor avea posibilitatea susţinerii acestor simulări dacă învaţă în şcoli din localităţi necarantinate este foarte important. În calitate de ministru al Educaţiei apreciez înţelegerea Comandantului Acţiunii/ Centrului Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei cu privire la importanţa educaţiei şi a pregătirii pentru examenele naţionale. Pentru cei aproape 8.000 de elevi înmatriculaţi în clasele a XII-a şi a XIII-a, care învaţă în licee din localităţi carantinate, organizarea simulărilor va fi posibilă după ieşirea din carantină, dar nu mai târziu de data de 15 mai", subliniază ministrul Educaţiei.

Citeste si:
Toate şcolile din Bulgaria se vor redeschide începând cu 12 aprilie
Toate şcolile din Bulgaria se...

Sorin Cîmpeanu îndeamnă la prudenţă şi la respectarea tuturor regulilor, mai ales acum, având în vedere agravarea situaţiei epidemiologice.

„Solicit tuturor celor 1.499 de licee care organizează simulări să acorde o atenţie sporită respectării tuturor regulilor de distanţare, aerisirii corespunzătoare a sălilor de clasă, precum şi purtării măştilor de protecţie. Succes tuturor elevilor care vor participa la simularea examenului de Bacalaureat", transmite ministrul Educaţiei.

Citeste si:
Câmpeanu dorește testarea tuturor elevilor simptomatici și a...
Câmpeanu dorește testarea...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.