Republica Moldova va primi astăzi prin intermediul platformei COVAX, 24.570 de doze de vaccin Pfizer. Preşedintele țării, Maia Sandu a anunţat că până la sfârşitul acestei luni, prin platforma COVAX vor ajunge 46.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19.

Un lot de 50.000 de doze de vaccin urmează să ajungă la Chişinău din donaţia oferită de România.

„Le mulţumim încă o dată donatorilor COVAX şi României pentru sprijin şi solidaritate, în aceste vremuri dificile pentru toţi. Am cerut Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale să pregătească în mod cât mai eficient procesul de distribuţie a vaccinului către centrele de vaccinare şi să asigure creşterea numărului de oameni vaccinaţi pe zi. Vaccinul salvează vieţi şi orice zi de tărăgănare înseamnă mai mulţi bolnavi şi mai multe vieţi pierdute. Noi facem, în continuare, tot ce ne stă în puteri ca să aducem vaccin pentru cât mai mulţi oameni”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

Vaccinarea populației în Moldova a început pe 2 martie, cu cele 21.600 de doze de vaccin AstraZeneca care au fost donate de România.

Retail jobs


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 19 Martie 2021 - 11 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.