Republica Moldova va primi astăzi prin intermediul platformei COVAX, 24.570 de doze de vaccin Pfizer. Preşedintele țării, Maia Sandu a anunţat că până la sfârşitul acestei luni, prin platforma COVAX vor ajunge 46.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19.

Un lot de 50.000 de doze de vaccin urmează să ajungă la Chişinău din donaţia oferită de România.

„Le mulţumim încă o dată donatorilor COVAX şi României pentru sprijin şi solidaritate, în aceste vremuri dificile pentru toţi. Am cerut Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale să pregătească în mod cât mai eficient procesul de distribuţie a vaccinului către centrele de vaccinare şi să asigure creşterea numărului de oameni vaccinaţi pe zi. Vaccinul salvează vieţi şi orice zi de tărăgănare înseamnă mai mulţi bolnavi şi mai multe vieţi pierdute. Noi facem, în continuare, tot ce ne stă în puteri ca să aducem vaccin pentru cât mai mulţi oameni”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

Vaccinarea populației în Moldova a început pe 2 martie, cu cele 21.600 de doze de vaccin AstraZeneca care au fost donate de România.

Citeste si:
Alexandru Arşinel și soția sa, infectați cu COVID-19 la două luni...
Alexandru Arşinel și soția...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.