Medicul Valeriu Gheorghiță a declarat că dacă se va suspenda vaccinul produs de compania britanică AstraZeneca, opțiunea cea mai simplă pentru românii care au primit doar prima doză de vaccin ar fi vaccinul de la Johnson&Johnson.

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a menționat ce se va întâmpla cu românii vaccinați doar cu prima doză de la AstraZeneca în cazul în care la nivel european se va decide suspendarea acestui vaccin.

"Sunt două opțiuni: fie vaccinarea cu Johnson&Johnson care este același tip de vaccin, cu vector viral, fie vaccinarea cu vaccin pe bază de ARN mesager Pfizer sau Moderna. Întrebarea este dacă este suficientă o singură doză sau trebuie făcută o schemă completă în condițiile în care vorbim de Pfizer sau Moderna. Dacă vorbim de Johnson este suficientă o doză", a spus Gheorghiță.

Acest lucru se va putea determina, spre exemplu, prin testul de anticorpi ai persoanei programate și în funcție de acest lucru se va putea decide dacă este suficientă o doză sau trebuie schema completă, menționează digi24.ro.

Citeste si:
Alexandru Arşinel și soția sa, infectați cu COVID-19 la două luni...
Alexandru Arşinel și soția...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.