Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat că s-ar vaccina cu serul celor de la AstraZeneca fără nicio problemă și este convins că după evaluarea Agenției Europene a Medicamentului, de joi, vaccinarea va continua.

Kelemen Hunor spune că România a luat hotărârea să continue vaccinarea cu AstraZeneca, pentru că asta a fost concluzia specialiștilor.

„Decizia fiecărui stat în ceea ce privește vaccinarea cu AstraZeneca este o decizie suverană și în funcție de evoluție și în funcție de evaluările specialiștilor. La noi, concluzia a fost că dacă specialiștii, oamenii de știință la noi spun că nu există probleme cu loturile care au ajuns în România, foarte puține reacții adverse și putem continua, atunci noi am acceptat și trebuie să acceptăm părerea specialiștilor. Nu politicienii trebuie să decidă neapărat dacă un vaccin este bun sau nu”

Vicepremierul se arată convins că după evaluarea Agenției Europene „lucrurile vor continua, este vorba despre un vaccin de nouă generație și dacă facem un calcul câte doze au fost administrate și câte efecte adverse au fost, atunci vom vedea că dacă au fost probleme cu câteva loturi, dar în mare parte lucrurile stau bine”.

Întrebat dacă s-ar vaccina acum cu serul AstraZeneca, Kelemen Hunor a răspuns: „Fără nici o problemă”.

Citeste si:
Alexandru Arşinel și soția sa, infectați cu COVID-19 la două luni...
Alexandru Arşinel și soția...

„Foarte mulți colegi de-ai mei care au primit acest vaccin au avut doar eventual o febră ușoară o zi și cam atât, deci nu au fost reacții adverse. Și la Pfizer, eu am avut o reacție foarte ușoară, de 37,7-38 de grade o zi și cam asta a fost reacția. Deci în orice moment m-aș vaccina și cu AstraZeneca și cu Pfizer și cu Moderna și cu Johnson&Johnson”, a mai spus vicepremierul.​

Agenția Europeană a Medicamentului va lua o decizie, joi, după ce mai multe state au suspendat administrarea acestui ser, din cauza unor posibile reacții adverse severe, informează digi24.ro.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.