Social 18 Martie 2021 01:52

Alexandru Silviu Goga, un avocat din Brașov, a dat în judecată Guvernul și CNSU pentru extinderea cu o oră a restricției de circulație pe timp de noapte.

Mi s-a părut disproporționat și total nelegal și netemeinic. Fără o anchetă prealabilă, fără o explicație. Să apară doar domnul președinte Iohannis cu două zile înainte și să ne zică vedeți că se va extinde restricția la 22:00. Ce câștigăm sau ce am fi pierdut în acea ora de a trebuit să se extindă? Când, acum, când vine căldură? De ce să îmi fie călcate aceste drepturi fundamentale, constituționale? Libertatea de circulație și dreptul la viață intimă și privată”, a explicat avocatul.

Acesta susține că se va judeca în instanță, luni, pentru a fi anulate aceste restricții nefondate.

Dar nu știu unde e proporția, corectitudinea, să lărgim cu o ora fără să existe un fundament științific. Actele normative trebuie să fie fundamentate, motivate. Nu îmi doresc să înlăturăm cu totul restricțiile, îmi doresc să îmi fie explicate”, a mai spus Alexandru Silviu Goga.

„Nu există nici un fel de dovadă că virusul este mai activ noaptea”

Avocatul susține că această măsură restrictivă impusă de auutorități, fără o explicație în prealabil, nu este dovedită ca fiind eficientă, deoarece nu există dovezi care să ateste faptul că virusul ar fi mai activ noaptea.

În adoptarea Hotărârii CNSU care face obiectul demersului meu în instanță, lipsește o anchetă, care ar trebui să demonstreze legătura de cauzalitate dintre riscul de răspândire și îmbolnăvire cu virusul COVID-19 și necesitatea ca să se extindă restricția pe timp de noapte de la 23, la orele 22. Nu există nici un fel de dovadă din care să rezulte că virusul este mai activ noaptea. Deci ce legătură are pandemia/îmbolnăvirea cu noaptea?

(...) Nu sunt negaționist, din contră, susțin măsurile de prevenire, însă nu pot accepta ca drepturile și libertățile mele individuale să fie terfelite la un pas de tiranie. Noaptea nu e făcută să fie dormită, și nici o dată cu venirea anotimpurilor mai calde, lumină până târziu să stăm închiși în casă”, a mai spus avocatul, potrivit antena3.ro.

Citeste si:
Cum să alegi un avocat specializat în drepturile omului și litigii...
Cum să alegi un avocat...

Despre autor:


Ultima actualizare: 18 Martie 2021 - 01 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.