Social 17 Martie 2021 08:38

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că rata de infectare în unitățile de învățământ s-a înjumătățit în ultima săptămână.

În perioada 8-15 martie, rata de infectare în școli a fost jumătate față de perioada precedentă, 1-10 martie, respectiv în total am avut 181 de infectări în perioada 8-15 martie, față de 376 de infectări în perioada anterioară, în cazul elevilor și, de asemenea, puțin peste 300 în rândul personalului din învățământ, față de 545 în perioada anterioară”, a explicat ministrul.

Cîmpeanu a precizat că această scădere a numărului de cazuri din școli nu a avut legătură cu faptul că multe școli s-au închis, argumentând că doar 216 clase au fost închise din totalul de 136.000 în România.

În școli, rata de infectare este mult sub media națională, școala nu te îmbolnăvește. Beneficiile educației sunt mai mari decât riscurile. Atâta vreme cât riscurile nu pot fi eliminate, trebuie gestionate”, a mai spus ministrul Educației, potrivit digi24.ro.

Sorin Cîmpeanu susține că testarea antigen rapidă în școli „a mers foarte prost”, având în vedere că, la redeschiderea unităților de învățământ, au fost efectuate doar 5.000 de teste rapide.


Despre autor:


Ultima actualizare: 17 Martie 2021 - 08 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.