Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a spus că a reuşit să se programeze pentru vaccinarea anti-COVID şi, pentru că nu se sperie fără motiv întemeiat, va fi imunizat cu serul produs de AstraZeneca.

"(...) în ciuda numeroaselor întreruperi ale platformei, am reușit să intru pe o listă de așteptare și, pentru că nu fac parte dintre cei care se sperie fără un motiv rațional, voi fi vaccinat cu AstraZeneca", spune gazetarul Cristian Tudor Popescu.

Încă două ţări au suspendat vaccinarea cu serul de la AstraZeneca, iar în România oamenii se tem de serul britanic anti-COVID şi îşi anulează programările.

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a declarat că problemele de sănătate apărute la cei care s-au vaccinat cu AstraZeneca reprezintă un caz la un milion de persoane, în timp ce rata de apariție a respectivelor probleme la persoanele nevaccinate este de un caz la o mie de persoane.

"Ca nivel de frecvență înseamnă un caz la un milion de persoane vaccinate, ceea ce este mult sub frecvența anticipată la nivel populațional în condiții bazale, la populație nevaccinată, în cazul în care aceste evenimente au o frecvență anuală cumulată de un caz la o mie de persoane", a spus dr. Gheorghiță.

Potrivit acestuia, marți, AEM și OMS reevaluează toate datele raportate la nivel european iar joi, 18 martie, se așteaptă o clarificare a tuturor informațiilor. Tot mai mulţi români se tem de serul britanic şi îşi anulează programările stabilite pentru imunizarea cu AstaZeneca, informează antena3.ro.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 16 Martie 2021 - 03 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.