Social 15 Martie 2021 12:05

Premierul Florin Cîţu transmite maghiarilor, în mesajul de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, că suntem diferiţi prin cultură şi tradiţii, dar aceste diferenţe nu ne separă, nu suntem adversari, dimpotrivă, trebuie să fim uniţi în diversitate, să devenim mai puternici şi mai înţelepţi, să construim împreună.

„15 Martie este Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, cea mai importantă sărbătoare a comunităţii maghiare din România. Suntem diferiţi prin cultură şi tradiţii, dar aceste diferenţe nu ne separă, nu suntem adversari, dimpotrivă, trebuie să fim uniţi în diversitate, să devenim mai puternici şi mai înţelepţi, să construim împreună, să creăm valori. Înţelegerea diferenţelor şi aprecierea valorilor celuilalt contribuie la recunoaşterea reciprocă, implicit la o convieţuire armonioasă. Astăzi sărbătorim comunitatea maghiară din România, dar şi buna convieţuire pe care am dezvoltat-o în ultimele decenii”, afirmă premierul în mesaj.

În opinia sa, 15 Martie este un bun prilej să ne îndreptăm spre viitor: este momentul să punem bazele unui viitor comun, să dezvoltăm împreună această ţară.

„Sunt ferm convins că doar împreună vom reuşi să construim ţara în care dorim să trăim. În ultimul an cu toţii am trecut prin multe încercări, prin situaţii fără precedent. Pandemia ne-a învăţat cât de important este să ai parteneri de încredere, iar acest moment îl vom depăşi împreună. Eforturile şi sacrificiile noastre ne vor duce spre un viitor mai bun, o viaţă mai bună pentru noi toţi. Dragi concetăţeni de etnie maghiară, Vă transmit cele mai bune gânduri cu ocazia Zilei Maghiarilor de Pretutindeni. La mulţi ani tuturor maghiarilor din România!”, afirmă prim-ministrul în finalul mesajului.


Despre autor:


Ultima actualizare: 15 Martie 2021 - 12 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.