Potrivit şefului interimar al Executivului pentru instituirea unor măsuri restrictive mai dure este necesară instituirea stării de urgenţă.

Premierul interimar, Aureliu Ciocoi, spune că, în condiţiile unui Guvern interimar, sancţionarea nerespectării restricţiilor sanitare devine mai anevoioasă.

„În cazul instituirii stării de urgenţă, chiar şi unui Guvern interimar i se oferă pârghii pentru a lua decizii mult mai ferme. În condiţiile actuale ne este foarte greu să luăm decizii. Acum orice decizie trebuie coordonată cu celelalte ramuri ale puterii. Au fost multe cazuri când deciziile CNESP erau boicotate la nivelul autorităţilor publice locale”, a spus Aureliu Ciocoi în cadrul emisiunii „Piatnita s Anatoliem Golea” de la postul de televiziune RTR, preluat de Adevărul.

Premierul interimar a explicat şi raţionamentul în baza căruia a fost luată decizia de a relua procesul educaţional din 16 martie, în condiţiile unui număr în creştere a cazurilor de infectări cu SARS-COV-2.

„Porivit Codului Educaţiei, în cazul copiilor cu vârsta până la 10 ani, dacă aceştia rămân acasă, ei trebuie să fie supravegheaţi, obligatoriu, de un adult. Iată de ce s-a luat decizia ca de pe 16 martie elevii claselor primare să studieze cu prezenţa fizică la ore, cu un control foarte strict din partea administraţiei şcolii privind respectarea restricţiilor sanitare”, a spus Aureliu Ciocoi.

„Vă asigur că în cazul vaccinului Pfizer noi dispunem de condiţiile necesare păstrării a 200 de mii de doze de vaccin, la temperatura de -70 de grade. Noi nu dăm prioritate niciunui vaccin, din banii statului vor fi procurate toate vaccinurile autorizate”, a mai spus Aureliu Ciocoi.

Recent, Executivul a alocat 60 de milioane de lei pentru procurarea a 330 de mii de doze de vaccin anti-COVID-19. Banii au fost alocaţi din Fondul de rezervă al Guvernului.

Citeste si:
Mircea Geoană (NATO): România nu a fost probabil niciodată atât de...
Mircea Geoană (NATO): România...

Despre autor:

Lorena Martin
 Lorena Marin este redactor de beauty și skincare. Ea s-a alăturat echipei 9AM de când se află pe băncile facultății. Tot atunci a început să colaboreze și cu publicația Kudica.ro. Tânăra este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, licențiată în publicitate, autoare a lucrării de diplomă „Particularități ale publicității make-up-ului contemporan”.
Mai multe

Ultima actualizare: 13 Martie 2021 - 11 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.