Social 11 Martie 2021 09:14

Ministrul Culturii vrea să permită organizarea acestora, însă participanții trebuie să îndeplinească anumite condiții. Să fie vaccinați, testați sau să fi avut deja coronavirus și să poată dovedi lucrul acesta.

Ministrul Bogdan Gheorghiu a anunțat că sunt discuții în aceste momente cu operatorii culturali pentru reluarea evenimentelor în aer liber.

Propunerea ministerului vizează ca accesul spectatorilor să poată fi realizat în baza unei adeverințe de vaccinare împotriva COVID-19, a unui test negativ sau a unui document care atestă faptul că participantul a trecut prin boală și are anticorpi.

Este vestea mult așteptată de organizatori

Medicii specialiști sunt de acord cu ideea.

„Mi se pare o idee bună, în sensul că pacienții care sunt vaccinați, sunt protejați de boală. Pe lângă ei, cei care au trecut prin boală, au un anumit grad de protecție. Apoi, cei care merg la festival, sunt de regulă persoane tinere, care, în mod tradițional, până la apariția tulpinilor acestea noi, erau mai feriți de boală”, spune Bogdan Mincu, medic pneumolog, potrivit antena3.ro

Organizatorii de evenimente abia au așteptat o astfel de veste și consideră ca ar fi o gură importantă de aer pentru industrie.

„Pentru moment lucrăm doar pe scenarii. Din păcate neavând nici un reper foarte clar din partea autorităților, tot ce putem să facem este să fim pregătiți pe mai multe variante”, spune Renate Rozenberg, PR Electric Castel.


Despre autor:


Ultima actualizare: 11 Martie 2021 - 09 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.