Social 5 Martie 2021 16:53

Municipiul Arad intră în scenariul roşu, începând de sâmbătă, din cauza creşterii incidenţei cazurilor de COVID-19, care a ajuns la 3,65 la mia de locuitori, a informat, vineri, Prefectura Arad.

Potrivit sursei citate, Direcţia de Sănătate Publică Arad a comunicat instituţiei că, începând cu data din 5 martie, la solicitarea Ministerului Sănătăţii, se va publica zilnic rata incidenţei cumulate a COVID-19 la 1.000 de locuitori pentru ultimele 14 zile, calculată automat din platforma alerte.ms.ro.

Sunt cifrele pe care ni le-a comunicat astăzi autoritatea sanitară judeţeană şi trebuie să le luăm ca atare. Am înţeles că este vorba despre o schimbare a modalităţii de calcul, datele fiind luate dintr-o altă platformă informatică utilizată la nivel naţional. Pe modul vechi de calcul nu era depăşit astăzi pragul de 3 cazuri la 1.000 de locuitori. Dar, fiindcă rata oficială este de 3,65, municipiul Arad va intra pentru 14 zile în categoria de restricţii aferentă depăşirii incidenţei de 3, conform prevederilor hotărârii Guvernului României nr. 35 din 10 februarie 2021 privind prelungirea stării de alertă cu 30 de zile. Îi rog pe toţi cei afectaţi de această decizie să înţeleagă pe mai departe că aplicarea acestor restricţii este importantă pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2, care în continuare răpeşte vieţi omeneşti. De asemenea, îi rog pe toţi cei care au posibilitatea de a se vaccina să o facă", a declarat prefectul judeţului, Toth Csaba, potrivit Agerpres.

În scenariul roşu vor mai intra, tot de sâmbătă, oraşul Curtici şi comunele Frumuşeni şi Vârfurile.


Despre autor:


Ultima actualizare: 5 Martie 2021 - 04 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.