Social 5 Martie 2021 13:28

Primarul general al Capitalei a declarat, vineri, că municipalitatea a depus la Ministerul Fondurilor Europene proiecte privind dezvoltarea mobilităţii, protecţia mediului, sănătate, termoficare, educaţie şi protecţie socială care însumează 7 miliarde de euro şi care pot fi finanţate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

„O să vorbim azi de proiectele pe care Primăria Municipiului Bucureşti le-a propus către PNRR, e vorba de investiţii majore care nu au fost făcute în Bucureşti în ultimii 30 de ani în domenii cheie - mobilitate, adică trafic rutier, protecţia mediului, sănătate, termoficare, educaţie şi protecţie socială. E o oportunitate extraordinară pentru Bucureşti să se dezvolte prin PNRR. Sper ca Guvernul să înţeleagă necesitatea unei alocări substanţiale pentru Bucureşti. Primăria Capitalei a depus către Ministerul Fondurilor Europene proiecte care însumează 7 miliarde de euro.

Mi-aş dori cât mai multe dintre ele să fie finanţate prin acest mecanism PNRR", a precizat primarul general, într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că aproximativ un miliard de euro ar urma să se direcţioneze spre sistemul de termoficare. „Avem un set de proiecte pentru termoficare, ele însumează un miliard de euro şi se referă la modernizarea reţelei, atât principală, cât şi secundară", a precizat Nicuşor Dan.


Despre autor:


Ultima actualizare: 5 Martie 2021 - 01 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.