Ungaria a decis închiderea școlilor timp de o lună de zile din cauza numărului de noi infectări cu coronavirus. Autoritățile se așteaptă la un al treilea val de infectări foarte puternic.

Autoritățile ungare au decis să închidă pentru o perioadă de o lună, grădinițele și școlile primare, pentru a evita un al treilea val al pandemiei. Totodată, toate magazinele, cu excepția celor esențiale (alimentare, farmacii și benzinării), vor fi închise timp de două săptămâni.

Măsurile adoptate recent se adaugă celor aflate deja în vigoare din luna noiembrie - închiderea hotelurilor și restaurantelor, interdicția de circulație pe timpul nopții și desfășurarea cursurilor online pentru elevii de gimnaziu și liceu.

"Al treilea val al pandemiei este puternic, foarte puternic și mai rău decât a fost cel de-al doilea val", a declarat într-o conferință de presă Gergely Gulyas, șeful de cabinet al premierului Viktor Orban, menționează realitatea.net.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 5 Martie 2021 - 09 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.