Ungaria a decis închiderea școlilor timp de o lună de zile din cauza numărului de noi infectări cu coronavirus. Autoritățile se așteaptă la un al treilea val de infectări foarte puternic.

Autoritățile ungare au decis să închidă pentru o perioadă de o lună, grădinițele și școlile primare, pentru a evita un al treilea val al pandemiei. Totodată, toate magazinele, cu excepția celor esențiale (alimentare, farmacii și benzinării), vor fi închise timp de două săptămâni.

Măsurile adoptate recent se adaugă celor aflate deja în vigoare din luna noiembrie - închiderea hotelurilor și restaurantelor, interdicția de circulație pe timpul nopții și desfășurarea cursurilor online pentru elevii de gimnaziu și liceu.

"Al treilea val al pandemiei este puternic, foarte puternic și mai rău decât a fost cel de-al doilea val", a declarat într-o conferință de presă Gergely Gulyas, șeful de cabinet al premierului Viktor Orban, menționează realitatea.net.

Citeste si:
BILANȚUL COVID-19: 4.076 cazuri noi | 164 decese | 1.521 pacienți...
BILANȚUL COVID-19: 4.076...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.