Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu este revoltat de decizia prin care Tribunalul Bucureşti a respins cererea DIICOT privind redeschiderea dosarului „10 august”.

Ministrul Vlad Voiculescu a postat un mesaj pe Facebook şi a comparat evenimentele de pe 10 august 2018 cu revoluţia şi cu mineriadele.

„Citesc abia acum despre sentinţa de astăzi (n.r. 2 martie) şi îmi vine să mă iau cu mâinile de cap. Decembrie 1989 cu al său “cine a tras în noi după 22?”, apoi mineriadele şi acum 10 august. Mereu aceeaşi reţetă: nişte politruci ajunşi în fruntea statului folosesc instrumentele la îndemână - indivizi cu uniforme, măciuci şi eventual grade - pentru a bate, a umili sau chiar a omorî români fără vină, după care ei şi ai lor mermelesc lucrurile aşa încât nici ei nu sunt vinovaţi, nici instrumentele lor”, a scris Voiculescu pe pagina sa de Facebook.

Vlad Voiculescu susţine că sistemul ocult a provocat incidentele de la mitingul diasporei şi deznodământul din instanţă.

„Totul pe banii noştri. Practic, contribuabilul român a plătit politicieni care să îl fure şi umilească, jandarmi care să îl bată, procurori care să se răzgândească dacă vor sau nu să facă dreptate şi judecători care să ne spună că ni s-a părut. Statul nostru ţine să ne amintească din când în când pe cine serveşte în primul rând. Pe sine. Lucrurile nu pot să rămână aşa”, a menționat Vlad Voiculescu.

Marţi, Tribunalul Bucureşti a respins cererea DIICOT privind dosarul „10 august”. Asta înseamnă că ancheta DIICOT în cazul şefilor Jandarmeriei rămâne închisă.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Martie 2021 - 10 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.