Vaccinul companiei Johnson & Johnson, administrat într-o singură doză, este al treilea vaccin aprobat în SUA. Vaccinul de la Johnson & Johnson urmează să fie aprobat şi de Agenţia Europeană a Medicamentului şi ar putea ajunge la noi luna viitoare.

Vaccinul Johnson & Johnson, administrat într-o singură doză, a început să fie distribuit deja în SUA. Directorul executiv, Alex Gorsky, este încrezut că va reuşi să le livreze americanilor 100 de milioane de doze până la sfârşitul lunii iunie şi astfel va creşte ritmul campaniei de vaccinare peste ocean.

„Vom lucra din greu pentru a ne asigura că vom respecta toate acele angajamente. Şi din nou, credem că este cu adevărat important pentru ţara noastră şi pentru lume”, a declarat Gorsky.

Conform testelor clinice, eficacitatea vaccinului a fost de 85,9% împotriva formelor severe de coronavirus. Cei de la Johnson şi Johnson urmăresc ca în curând vaccinul să poată fi adiministrat femeilor însărcinate, dar şi copiilor sub 12 ani.

„Ne vom asigura că urmărim datele, că urmăm ştiinţa, dar suntem foarte încrezători în acele programe, astfel încât, în restul anului 2021, vom putea colecta aceste informaţii, le vom transmite autorităţilor de reglementare şi sperăm să fie disponibil pentru copii şi femei din întreaga lume”, adaugă Gorsky.

Vaccinul Johnson & Johnson ar urma să fie autorizat de Agenţia Europeană a Medicamentului la jumătatea acestei luni, iar în România ar putea ajunge în luna aprilie, precizează Mediafax.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 2 Martie 2021 - 10 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.