Vaccinul companiei Johnson & Johnson, administrat într-o singură doză, este al treilea vaccin aprobat în SUA. Vaccinul de la Johnson & Johnson urmează să fie aprobat şi de Agenţia Europeană a Medicamentului şi ar putea ajunge la noi luna viitoare.

Vaccinul Johnson & Johnson, administrat într-o singură doză, a început să fie distribuit deja în SUA. Directorul executiv, Alex Gorsky, este încrezut că va reuşi să le livreze americanilor 100 de milioane de doze până la sfârşitul lunii iunie şi astfel va creşte ritmul campaniei de vaccinare peste ocean.

„Vom lucra din greu pentru a ne asigura că vom respecta toate acele angajamente. Şi din nou, credem că este cu adevărat important pentru ţara noastră şi pentru lume”, a declarat Gorsky.

Conform testelor clinice, eficacitatea vaccinului a fost de 85,9% împotriva formelor severe de coronavirus. Cei de la Johnson şi Johnson urmăresc ca în curând vaccinul să poată fi adiministrat femeilor însărcinate, dar şi copiilor sub 12 ani.

„Ne vom asigura că urmărim datele, că urmăm ştiinţa, dar suntem foarte încrezători în acele programe, astfel încât, în restul anului 2021, vom putea colecta aceste informaţii, le vom transmite autorităţilor de reglementare şi sperăm să fie disponibil pentru copii şi femei din întreaga lume”, adaugă Gorsky.

Citeste si:
Prima imagine cu noua generație Honda Civic. Debutează în SUA în 28...
Prima imagine cu noua...

Vaccinul Johnson & Johnson ar urma să fie autorizat de Agenţia Europeană a Medicamentului la jumătatea acestei luni, iar în România ar putea ajunge în luna aprilie, precizează Mediafax.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.