Social 1 Martie 2021 15:31

Chiar dacă iarna își intră în drepturi, trebuie să-i oferi copilului tău posibilitatea de a petrece cât mai mult timp în aer liber. Acesta are nevoie de activitățile, sporturile și joaca în zăpadă, mai ales în perioada de școală online. Timpul petrecut în casă, pe scaun, în fața computerului poate avea efecte negative asupra fizicului și psihicului. Iată câteva dintre beneficiile importante pe care le oferă orice activitate în aer liber:

Joaca în aer liber poate îmbunătăți atenția

În special activitățile fără o anumită structură și sporturile de iarnă pot ajuta copiii să-și organizeze timpul și să învețe mai multe despre acest concept. Iarna aceasta, oferă-i prilejul copilului tău să iasă alături de tine pe pârtie și să învețe ceva nou. Un sport nou îi poate dezvolta abilitățile de învățare și concentrare. Dacă nu te-ai devotat nici tu prea mult acestor activități, cumpără un snow-board și scoate-l pe cel mic la joacă. Lecțiile primite chiar de la un părinte îl vor ajuta să capete mai multă încredere, iar dacă ești un bun exemplu își va dori să te urmeze și să se dezvolte la rândul său.

Mișcarea în aer liber îl motivează

Programul strict de la școală, inclusiv în mediul online, trebuie urmat de o răsplată. Este recomandat să eviți să îl încurajezi să-și facă temele și să studieze pentru a primi mai mult acces la televizor sau la internet. În timpul iernii nu este necesar să petreacă mai mult timp în casă, ci să poată descoperi plăcerea jocului în aer liber. Fii precaut și vorbește cu ceilalți părinți care își protejează la rândul lor copiii de o posibilă infectare cu Covid-19 și pune la cale un grup de joacă. Relațiile sociale sunt esențiale pentru copiii de toate vârstele, iar legăturile pe care le formează cu cei din grupul de prieteni îl vor ajuta să fie mai încrezător și comunicativ. Activitățile precum săniuşul, bulgăreala în parc sau plimbările în natură sunt doar câteva dintre cele de care se poate bucura pe timp de iarnă.

Timpul petrecut afară poate îmbunătăți funcțiile executive

Funcțiile executive sunt un set de procese cognitive folosite pentru a controla comportamentul, pentru a atinge anumite scopuri. Printre acestea se numără rezolvarea problemelor, planificarea și memoria. Un studiu al cercetătorilor de la Harvard insistă asupra felului în care activitatea în aer liber stimulează aceste funcții la copii. Ei au nevoie de jocuri care le permit să inventeze reguli, să le urmeze și să găsească soluții. Copiii trebuie încurajați să iasă, să profite de spațiul pe care îl au la dispoziție, de natură și de relațiile cu prietenii lor. Încearcă pe cât posibil să nu îl ții prea mult în casă din frică și învață-l cum să se protejeze atunci când este afară și socializează.

Chiar dacă vremurile s-au schimbat, cei mici au nevoie de la fel de mult timp în aer liber făcând mișcare. Ține minte acest lucru și fă-ți mai mult timp pentru a-l scoate în natură, pe pârtie sau la joacă.

Citeste si:
Ce să știi înainte de a te apuca de alergat
Ce să știi înainte de a te...

Despre autor:


Ultima actualizare: 1 Martie 2021 - 03 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.