Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, vrea ca investiţiile în şcoli începute de municipalitate să fie preluate de primăriile de sector sau de Compania Naţională de Investiţii (CNI), întrucât foarte probabil în bugetul pe 2021 al Bucureştiului nu vor exista bani pentru acestea.

Conturile Primăriei sunt în continuare blocate, ceea ce înseamnă că nu putem să realizăm lucrări de investiţii. O să vedeţi bugetul nostru în aproximativ 10 zile de azi. Foarte, foarte probabil nu o să existe bani în bugetul Primăriei Capitalei nici pentru proiectul de la Doamna Ghica, nici pentru lucrările pentru şcoli, motiv pentru care sunt în discuţii cu primarii de sector pentru preluarea investiţiilor în şcoli pe care Primăria Capitalei le-a început, pentru pasajul de la Doamna Ghica, dar şi pentru lucrarea din Prelungirea Ghencea. Suntem în discuţii ca aceste lucrări să fie realizate fie de CNI, fie de primăriile de sector, pentru că nu e normal ca bucureştenii să sufere pentru că există nişte datorii la nivelul Primăriei Capitalei", a declarat, luni, Nicuşor Dan, cu prilejul participării la inaugurarea unei grădiniţe la care au fost efectuate lucrări de consolidare şi reabilitare de către Primăria Sectorului 4.

El a explicat că propune ca o parte importantă din bugetul pe 2021 al municipalităţii să se aloce acoperirii datoriilor, astfel încât Primăria Capitalei să fie credibilă şi faţă de constructorii cu care vrea să facă mari lucrări de investiţii, unii dintre ei neplătiţi din vara lui 2019, şi faţă de băncile la care vrea să se împrumute.

În acest moment conturile Primăriei Capitalei sunt poprite, 47 de milioane de lei este suma. Asta e o parte a problemei, cealaltă parte a problemei e datoria de peste 2 miliarde de lei. (...) O parte importantă din bugetul pe 2021 va fi acoperirea datoriilor. Totuşi, sunt două investiţii pe care vrem să le facem în 2021, pentru care o să insist în faţa Consiliului General, una sunt aceşti 53 kilometri pentru care am început lucrările de înlocuire de reţea termică, pe de o parte, şi, pe de altă parte, pentru că este ieftin, începerea lucrărilor la sistemul de management al traficului, de semaforizare inteligentă", a afirmat primarul general, potrivit Agerpres.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.