Elevii din clasele a 8-a și a 12-a care locuiesc într-o localitate plasată în scenariul roșu ar putea merge la școală. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a venit cu această propunere.

Elevii din clasele terminale ar putea merge la școală, chiar dacă localitatea în care locuiesc este în scenariul roșu. Această propunere vine de la ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Daniela, este elevă în clasa a 12-a și spune că nu i-ar fi teamă să meargă la ore, dacă orașul ei ar fi în scenariul roșu.

„Se încearcă respectarea tuturor regulilor, dar este destul de greu să se desfășoare orele în regim normal, atunci când elevii trebuie să vină la tablă, o să scrie, să facă schimb de manuale. Noi încercăm și profesorii încearcă, profesorii care deja s-au vaccinat”, spune eleva.

Daniela consideră că este gata pentru a susține examenele finale, pentru că a făcut ore de meditație ca să nu rămână în urmă cu materia.

„Sunt sigură că sunt copii care nu sunt pregătiți. Din programă s-a scos mai mult ce era în clasa a XII-a nu ce era în clasa a IX-a. Elevii încă au de recuperat”, a mai spus Daniela.

Robert este tatăl unui elev de clasa a 8-a și susține că generația aceasta de elevi este una de sacrificiu. Cât despre mersul la școală în scenariul roșu, spune că sunt trei variabile.

„Eu personal cred ca o să îl trimit. Depinde și de cum vor evolua ceilalți trei factori. Dacă școala este capabilă să asigure condițiile pentru prevenirea infectării. Vom lua măsuri ca să limităm timpul expunerii copilului pe drum, adică vom face un efort mai mare să îl aducem noi și vom încerca să ne vaccinam cât de repede se poate”, a declarat părintele potrivit alephnews.ro.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 1 Martie 2021 - 12 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.