De 1 martie, elevii pot dărui mărțișoare colegelor și profesoarelor. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu susține că această tradiție nu prezintă un pericol de infectare dacă se respectă măsurile de siguranță.

Tradiția de a oferi o floare sau un mărțișor de 1 Martie este un obicei în România. În pofida siatuației pandemice din țară, elevilor nu li se interzice dăruirea acestor simboluri ale primăverii în școli.

Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației, nu crede că datul de mărțișoare este o tragedie. El spune că dacă se păstrează limitele de distanțare nu este o problemă din această perspectivă.

„Cât timp se respecta regulile de distanțare nu cred că este un pericol păstrarea tradiției de a oferi o floare sau un mărțișor. Oricum am spus, chiar daca orice autoritate ar interzice unui copil de clasa întâia sau a doua care cu propriile mâini a fabricat marțișoarele pentru propria mamă sau învățătoare, nu cred că o astfel de măsură ar fi putut fi pusă în practică”, a declarat Ministrul Educaţiei potrivit alephnews.ro.

Citeste si:
Cîmpeanu: „Vreau examene naționale cu prezență fizică și în zonele...
Cîmpeanu vrea ca Evaluarea...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.