O șoferiță a pierdut controlul volanului și a lovit mortal două fete ce se aflau pe un trotuar de pe strada Mențiunii din nordul Capitalei și a declarat că a încurcat pedalele. Aceasta nu a primit nicio sancțiune preventivă, însă este cercetată pentru ucidere din culpă.

Femeia în vârstă de 56 de ani, care a omorât două fete ce se deplasau pe trotuar, a declarat că nu conduce prea des și că din neatenție a încurcat pedalele mașinii. Polițiștii nu i-au aplicat niciun fel de sancțiune până în acest moment, urmând să se stabilească dacă conducea sub influența alcoolului.

Tragedia s-a produs sâmbătă seara, pe o stradă din nordul Capitalei

Claudiu Coste, purtător de cuvânt al Brigăzii Rutiere, a spus la Digi24 că anchetatorii încearcă încă să stabilească ce s-a întâmplat.

„Este foarte greu să stabilim viteza cu care se deplasa conducătorul auto, întrucât în continuare se efectuează cercetări pentru a se stabili cu exactitate cauzele.

Nu s-a putut stabili până în acest moment dacă conducătorul auto a consumat băuturi alcoolice. Testarea nu s-a putut efectua la spital din motive medicale, însă au fost recoltate probe biologice, urmând a se stabili dacă a consumat sau nu băuturi alcoolice sau alte substanțe psihoactive. Colegii mei vor urgenta și sperăm că de luni vom afla aceste rezultate”, a spus el.

Colegii mei au vizionat și imagini de pe camerele video. Într-adevăr, venea destul de tare autovehiculul. Să spunem că, dacă nu ar fi adaptat viteza la condițiile de drum, era într-o intersecție în care trebuia să facă viraj la dreapta sau la stânga, dar a pierdut controlul asupra direcției de mers. Toate lucrurile acesttea vor fi stabilite după ce vor fi administrate toate probele”, a adăugat Coste.

În acest caz a fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.


Despre autor:

Lorena Martin
 Lorena Marin este redactor de beauty și skincare. Ea s-a alăturat echipei 9AM de când se află pe băncile facultății. Tot atunci a început să colaboreze și cu publicația Kudica.ro. Tânăra este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, licențiată în publicitate, autoare a lucrării de diplomă „Particularități ale publicității make-up-ului contemporan”.
Mai multe

Ultima actualizare: 28 Februarie 2021 - 12 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.