Primul tronson din Promenada Verde din jurul lacurilor de pe raza Sectorului 1, unde Administraţia Domeniului Public a igienizat, a toaletat arborii, a montat bănci şi coşuri de gunoi şi a amenajat o alee din pietriş, a fost inaugurat astăzi.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 1, până la începerea propriu-zisă a lucrărilor la primul tronson al Promenadei Verzi, estimată pentru începutul anului viitor, autoritatea locală intenţionează să redea locuitorilor toate zonele accesibile în prezent, prin amenajarea şi punerea în siguranţă a acestora de către ADP.

Deocamdată nu se vor face investiţii majore, care să fie anulate la începerea lucrărilor de amenajare propriu-zisă, pentru a nu risipi bani publici, precizează sursa citată. Luna viitoare va fi deschis un nou tronson din Promenada Verde în dreptul Aleii Mateloţilor.

Primarul Sectorului 1 şi-a propus finalizarea tuturor celor 25 de kilometri, cât are în total proiectul, reprezentând întinderea malurilor a trei lacuri aflate pe teritoriul Sectorului 1. Proiectul prevede amenajarea de alei pentru plimbare şi jogging, spaţii pentru sporturi de recreere, pontoane, iluminat nocturn, spaţiu expoziţional etc. Va fi un spaţiu cultural, sportiv, de agrement şi de recreere, susţine autoritatea locală.

"Dăm startul amenajării Promenadei Verzi, proiectul meu de suflet pentru Sectorul 1. Promenada Verde va fi pentru biciclişti şi pentru oameni care îşi doresc un spaţiu de recreere şi relaxare, fără maşini, fără poluare şi departe de zgomotul oraşului. Promenada Verde va fi un exemplu de integrare a unei resurse naturale în mediul urban şi de folosire a ei pentru a crea obiceiuri de abordare ecologică în transport", afirmă Clotilde Armand, citată în comunicat.

Autoritatea locală aminteşte că, în cadrul proiectului Promenada Verde, Primăria Sectorului 1 şi-a propus să achiziţioneze trei terenuri în suprafaţă de peste 17.000 mp pe malul Lacului Străuleşti pentru amenajarea unei baze de agrement şi a unor spaţii verzi. Este vorba de trei loturi de teren de 1.676 mp, 560 mp, respectiv 14.870 mp pe bd. Bucureşti Noi nr. 245, deţinute în prezent de SC Biroul de Turism pentru Tineret SA, care şi-a manifestat disponibilitatea de a le vinde administraţiei locale a Sectorului 1.

Citeste si:
A fost deschisă circulația pe întregul tronson 2 al Drumului Expres...
A fost deschisă circulația pe...

Pentru realizarea acestui proiect, Consiliul Local Sector 1 a aprobat, în şedinţa de joi, o hotărâre prin care se solicită acordul CGMB în vederea împuternicirii CL Sector 1 ca, pentru şi în numele Municipiului Bucureşti, să achiziţioneze cele trei loturi de teren de pe bd. Bucureştii Noi nr. 245.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 26 Februarie 2021 - 10 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.