Fostul ministru al Sănătății, Florian Bodog, susține că actualul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, minte în problema spitatelor regionale, asta pentru că studiile de fezabilitate au fost realizate de mari societăți din Canada și Franța, nu de ”firme de apartament”, cum acuza Vlad Voiculescu.

„Ministrul Voiculescu este un MARE Mincinos!

Ieri, după dezbaterile din Comisiile de Sănătate ale Parlamentului privind bugetul pentru 2021, ministrul Vlad Voiculescu a declarat că el nu poate face spitale regionale după studii de fezabilitate realizate de niște firme de apartament.

Ce a „uitat” să spună este că în 2016 (în primul său mandat ministerial), Voiculescu a refuzat să facă studiile de fezabilitate pentru 3 spitale regionale prin Compania Națională de Investiții (CNI) și a preferat să apeleze la expertiza Băncii Mondiale, solicitând finanțare pentru aceste planuri prin Planul Junker.

În Mai-Iunie 2017, ca ministru al Sănătății am continuat demersurile inițiate de Voiculescu, astfel că Banca Europeană de Investiții (BEI) a derulat procedura de achiziție pentru cele 3 studii de fezabilitate. „Firmele de apartament” la care face referire astăzi Voiculescu și care au adjudecat realizarea SF-urilor au fost societățile Planet din Canada și Sante din Franța. Repet: ambele firme câștigătoare au fost selectate de BEI și nu de Ministerul Sănătății!

Studiile realizate de cele două companii străine au fost predate ministerului, astfel că astăzi Voiculescu ar trebui să se apuce de treabă. Doar că el nu prea vrea să muncească. Nici să semneze nu prea mai vrea. Și atunci inventează tot felul de motive mincinoase.”, scrie Florian Bodog.


Despre autor:


Ultima actualizare: 26 Februarie 2021 - 10 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.