Cancelarul german Angela Merkel a anunțat când se estimează că vor fi introduse certificatele de vaccinare în Europa.

Astfel, certificatele de vaccinare ar putea fi introduse peste aproximativ trei luni, înainte de începerea verii, conform estimării făcute de cancelarul german.

O parte din aspectele tehnice preliminare au fost deja întreprinse de Comisia Europeană, dar va mai dura trei luni pentru a dezvolta un certificat digital.

Toată lumea a fost de acord că avem nevoie de un certificat digital de vaccinare”, a spus Angela Merkel la încheierea unei întâlniri virtuale cu cei 26 de omologi ai săi din statele membre UE.

Chiar dacă faza cea mai acută a pandemiei ar trebui să se termine până la vară, Merkel este de părere că vaccinarea împotriva coronavirusului ar trebui să continue, ținând cont de mutațiile virusului.

Aceasta avertizează că toate țările trebuie să se pregătească „să efectueze vaccinările anti-coronavirus mulţi ani de acum înainte”, informează hotnews.ro.


Despre autor:


Ultima actualizare: 26 Februarie 2021 - 08 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.