O nouă tranşă de vaccin împotriva coronavirusului de la AstraZeneca ajunge, joi, în România. În perioada 26-28 februarie dozele de vaccin vor fi distribuite în centrele din ţară. În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare.

148.800 de doze de vaccin AstraZeneca sosesc joi în România, pe cale terestră.

În perioada 26-28 februarie dozele de vaccin vor fi distribuite în centrele din ţară, cele mai multe, respectiv 44.900 dintre doze urmând să ajungă la Centrul Naţional de Stocare Bucureşti. La Centrul Regional de Depozitare Braşov ajung 17.300 de doze; la Centrul Regional de Depozitare Cluj - 20.400 de doze; la Centrul Regional de Depozitare Constanţa - 15.800 de doze; la Centrul Regional de Depozitare Craiova: - 13.400 de doze; la Centrul Regional de Depozitare Iaşi - 22.000 de doze şi la Centrul Regional de Depozitare Timişoara - 15.000 de doze.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşa anterioară.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, periodic, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei. Pe măsură ce noile tranşe ajung în România, aplicaţia de programare se actualizează şi permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populaţionale aflate în etapa curentă, informează Medifax.

Citeste si:
Bilanțul Covid-19 în România: 3852 de noi cazuri și 195 de decese
Bilanțul Covid-19 în România:...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.