O nouă tranşă de vaccin împotriva coronavirusului de la AstraZeneca ajunge, joi, în România. În perioada 26-28 februarie dozele de vaccin vor fi distribuite în centrele din ţară. În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare.

148.800 de doze de vaccin AstraZeneca sosesc joi în România, pe cale terestră.

În perioada 26-28 februarie dozele de vaccin vor fi distribuite în centrele din ţară, cele mai multe, respectiv 44.900 dintre doze urmând să ajungă la Centrul Naţional de Stocare Bucureşti. La Centrul Regional de Depozitare Braşov ajung 17.300 de doze; la Centrul Regional de Depozitare Cluj - 20.400 de doze; la Centrul Regional de Depozitare Constanţa - 15.800 de doze; la Centrul Regional de Depozitare Craiova: - 13.400 de doze; la Centrul Regional de Depozitare Iaşi - 22.000 de doze şi la Centrul Regional de Depozitare Timişoara - 15.000 de doze.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşa anterioară.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, periodic, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei. Pe măsură ce noile tranşe ajung în România, aplicaţia de programare se actualizează şi permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populaţionale aflate în etapa curentă, informează Medifax.

Retail jobs

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 25 Februarie 2021 - 12 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.