Benjamin Netanyahu vrea să împartă vaccin țărilor care „s-au apropiat de Israel”, astfel 5.000 de doze din vaccinul Moderna vor fi livrate către Cehia și către Honduras, iar alte 2.000 de doze au fost distribuite palestinienilor din teritoriile ocupate.

Guvernul israelian va trimite doze cu vaccinuri unor țări aliate și prietene. Nu întâmplător, acest gest de bunăvoință privește acele state care au manifestat flexibilitate sau interes pentru mutarea ambasadelor proprii de la Tel Aviv la Jerusalem.

Este o mișcare inovatoare, pentru că să dai flacoane de vaccin, în plină campanie electoarlă, poate fi văzută în fel și chip. Pe de altă parte, este și o mișcare îndrăzneață, pe care premierul Netanyahu o face față de anumite state.

Această mișcare a fost comentată ca o intenție de a cumpăra atenția sau intenția de a muta ambasadele de la Tel Aviv la Ierusalim, de la reprezentanțele diplomatice și ale unor state”, a comentat Bogdan Nicolae, analist la Monitorul Apărării și Securității.

Vorbim, în primul rând, despre state aliate, dar foarte îndepărtate de regiune Honduras și Guatemala, de exemplu, dar și state apropiate de noi, cum sunt Cehia și Ungaria.”, a mai adăugat acesta.

„În momentul de față, au dat 5.000 de doze din vaccinul Moderna către Cehia și către Honduras. Este confirmat acest lucru. Neconfirmate sunt celelalte doze care s-au dus către Ungaria și Guatemala. Alte 2.000 de doze au fost distribuite palestinienilor din teritoriile ocupate.”, a mai explicat Bogdan Nicolae, analist la Monitorul Apărării și Securității potrivit alephnews.ro.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 Februarie 2021 - 04 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.