Benjamin Netanyahu vrea să împartă vaccin țărilor care „s-au apropiat de Israel”, astfel 5.000 de doze din vaccinul Moderna vor fi livrate către Cehia și către Honduras, iar alte 2.000 de doze au fost distribuite palestinienilor din teritoriile ocupate.

Guvernul israelian va trimite doze cu vaccinuri unor țări aliate și prietene. Nu întâmplător, acest gest de bunăvoință privește acele state care au manifestat flexibilitate sau interes pentru mutarea ambasadelor proprii de la Tel Aviv la Jerusalem.

Este o mișcare inovatoare, pentru că să dai flacoane de vaccin, în plină campanie electoarlă, poate fi văzută în fel și chip. Pe de altă parte, este și o mișcare îndrăzneață, pe care premierul Netanyahu o face față de anumite state.

Această mișcare a fost comentată ca o intenție de a cumpăra atenția sau intenția de a muta ambasadele de la Tel Aviv la Ierusalim, de la reprezentanțele diplomatice și ale unor state”, a comentat Bogdan Nicolae, analist la Monitorul Apărării și Securității.

Vorbim, în primul rând, despre state aliate, dar foarte îndepărtate de regiune Honduras și Guatemala, de exemplu, dar și state apropiate de noi, cum sunt Cehia și Ungaria.”, a mai adăugat acesta.

Citeste si:
Bilanțul Covid-19 în România: 3852 de noi cazuri și 195 de decese
Bilanțul Covid-19 în România:...

„În momentul de față, au dat 5.000 de doze din vaccinul Moderna către Cehia și către Honduras. Este confirmat acest lucru. Neconfirmate sunt celelalte doze care s-au dus către Ungaria și Guatemala. Alte 2.000 de doze au fost distribuite palestinienilor din teritoriile ocupate.”, a mai explicat Bogdan Nicolae, analist la Monitorul Apărării și Securității potrivit alephnews.ro.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.