Medicul militar Valeriu Gheorghiţă a declarat că personalul didactic va rămâne "eligibil" pentru imunizare pe toată durata desfăşurării campaniei de vaccinare anti-COVID din România. Astăzi s-a dat startul imunizării personalului din Educțaie. Vorbim despre aproximativ 60.000 de persoane, cadre didactice și personal auxiliar, care este de așteptat să fie vaccinate până pe 10 martie.

"Personalul didactic, după cum ştim, face parte din personalul care deserveşte activităţi esenţiale. Ei vor rămâne eligibili pe toată durata desfăşurării campaniei de vaccinare şi în momentul în care vor dori să se vaccineze vor putea face acest lucru, însă această activitate particulară o organizăm la acest moment pentru că este important să prindem, dacă vreţi, fereastra oportună din punct de vedere epidemiologic. Cred că acest lucru este important de subliniat, având în vedere că toată activitatea pe care noi încercăm să o organizăm este de a grăbi procesul de vaccinare în rândul personalului didactic. Personalul din învăţământ, prin natura activităţii pe care o desfăşoară, intră în contact cu foarte multe persoane. Parte dintre dumnealor (...) se cunosc cu afecţiuni cronice", a declarat Gheorghiţă, după ce a vizitat Centrul de vaccinare anti-COVID de la Romexpo.

Acesta a spus că în cazul în care cineva pierde adeverința de vaccinare, un nou exemplar se poate printa la centrul de imunizare sau direct din Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor, care este gestionat la nivelul INSP, menționează realitatea.net.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.