Elevii şi părinţii nu vor putea oferi mărţişoare şi flori cadrelor didactice de 1 şi 8 martie, a declarat un inspector şcolar general, în contextul pandemiei cu Covid. De vină este ordinul comun al Ministerelor Educaţiei şi Sănătăţii care reglementează activitatea în şcoli, şi care interzice schimbul de obiecte. În consecinţă, nici elevii nu vor putea oferi mărţişoare sau flori colegelor.

Părinţii şi elevii au fost informaţi de către diriginţi şi învăţători, pe grupurile şcolare, că în acest an nu au voie să îşi ofere mărțișoare, flori sau alte cadouri. Decizia se bazează pe ordinul Ministerului Educaţiei care interzice schimbul de obiecte personale. În şcolile din judeţul Brăila, şi numai, s-a interzis dăruirea mărţişoarelor şi florilor de 1 şi 8 martie.

Inspectorul şcolar general, Cătălin Canciu, a studiat ordinul care, printre altele, interzice schimbul de obiecte personale. Regula va fi comunicată tuturor profesorilor din Brăila.

„În ordinul comun al ministerelor există aşa ceva. Este vorba despre regulile privind organizarea spaţiilor pentru asigurarea distanţării fizice. În anexa ordinului, la punctul 1 b scrie că este interzis schimbul de obiecte personale. Eu le voi atrage atenţia directorilor că regula trebuie să fie respectată”, a declarat inspectorul şcolar general al judeţului Brăila, Cătălin Canciu.

Întrebat deste menţinerea acestui ordin în contextul zilelor de 1 şi 8 martie, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a spus că nu se exprimă în acest subiect, precizează Mediafax.

Citeste si:
Bilanțul Covid-19 în România: 3852 de noi cazuri și 195 de decese
Bilanțul Covid-19 în România:...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.