Elevii şi părinţii nu vor putea oferi mărţişoare şi flori cadrelor didactice de 1 şi 8 martie, a declarat un inspector şcolar general, în contextul pandemiei cu Covid. De vină este ordinul comun al Ministerelor Educaţiei şi Sănătăţii care reglementează activitatea în şcoli, şi care interzice schimbul de obiecte. În consecinţă, nici elevii nu vor putea oferi mărţişoare sau flori colegelor.

Părinţii şi elevii au fost informaţi de către diriginţi şi învăţători, pe grupurile şcolare, că în acest an nu au voie să îşi ofere mărțișoare, flori sau alte cadouri. Decizia se bazează pe ordinul Ministerului Educaţiei care interzice schimbul de obiecte personale. În şcolile din judeţul Brăila, şi numai, s-a interzis dăruirea mărţişoarelor şi florilor de 1 şi 8 martie.

Inspectorul şcolar general, Cătălin Canciu, a studiat ordinul care, printre altele, interzice schimbul de obiecte personale. Regula va fi comunicată tuturor profesorilor din Brăila.

„În ordinul comun al ministerelor există aşa ceva. Este vorba despre regulile privind organizarea spaţiilor pentru asigurarea distanţării fizice. În anexa ordinului, la punctul 1 b scrie că este interzis schimbul de obiecte personale. Eu le voi atrage atenţia directorilor că regula trebuie să fie respectată”, a declarat inspectorul şcolar general al judeţului Brăila, Cătălin Canciu.

Retail jobs

Întrebat deste menţinerea acestui ordin în contextul zilelor de 1 şi 8 martie, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a spus că nu se exprimă în acest subiect, precizează Mediafax.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 Februarie 2021 - 02 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.