Marcel Ciolacu anunță că PSD va avea discuții cu polițiștii pentru ca drepturile acestora „să fie respectate” și îi acuză pe premierul Florin Cîțu și președintele Klaus Iohannis că „nu au timp să îi asculte”.

„Am văzut că Iohannis și Cîțu nu au timp să îi asculte pe polițiștii care își cer în stradă drepturile. O facem noi la #PSD!

S-a ajuns prea departe! Scenele de astăzi în care jandarmii se ceartă cu polițiștii la proteste sunt scandaloase și inimaginabile într-un stat normal. Trebuie pusă ordine în lucruri! Vom lucra împreună cu sindicaliștii din Poliție pentru ca legile care vizează sistemul de apărare și ordine publică să fie respectate de actuala guvernare”, a scris liderul PSD, miercuri, pe Facebook, după ce polițiștii care protestează în fața Președinției au intrat în conflict de mai multe ori cu jandarmii.

Mai mulți dintre protestatari au fost amendați de jandarmi pentru nerespectarea măsurilor de protecție din starea de alertă de coronavirus. În plus, le-a fost limitată zona în care au voie să protesteze: un țarc în fața Palatului Cotroceni. Jandarmii au confiscat mai multe plase cu fumigene de la polițiști. Unul dintre polițiștii care protestează s-a legat cu lanțuri în fața porții Administrației prezidențiale.

Revoltați de intervențiile jandarmilor și pentru că timp de două luni nu au avut un dialog social cu cineva de la Guvern, polițiștii au anunțat că cer de urgență o întâlnire cu președintele Klaus Iohannis.


Despre autor:


Ultima actualizare: 24 Februarie 2021 - 01 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.