Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat că școala online nu reprezintă o soluție pe termen lung, ci este pentru situații speciale și perioade foarte scurte de timp.

Sunt zone greu accesibile în toată ţară, din punct de vedere tehnologic. (...) Din acest punct de vedere, eu cred că în acest moment marea majoritate a localităţilor sunt acoperite cu semnal, dar nu asta este problema. Problema nu este a semnalului, problema este a conţinutului. Problema este că anumite categorii de vârstă nu pot fi ţinute la şcoala online şi eu am militat pentru acest lucru. În şcoala primară nu ai cum să faci online permanent. Copilul trebuie dus la şcoală", a declarat Kelemen Hunor, într-o emisiune la Realitatea Plus.

Vicepremierul consideră că școala online nu este o soluție pe termen lung, deoarece elevii nu pot învăța anumite materii în acest mod, iar asta poate duce la creșterea ratei abandonului școlar și a analfabetismului funcțional.

De aceea nu este o soluţie şcoala online. Şcoala online este pentru anumite situaţii speciale şi pentru anumite perioade foarte scurte.(...) Trebuie să rămână o prioritate naţională educaţia şi trebuie să creştem în fiecare an banii alocaţi de la buget pentru educaţie, dar să nu lăsăm impresia că dacă ai un laptop, ai o tabletă şi ai acoperire la internet, atunci ai rezolvat problematica învăţământului", a explicat Hunor.


Despre autor:


Ultima actualizare: 24 Februarie 2021 - 09 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.