Fostul primar general al Capitalei, Gabriela Firea, face un apel către consilierii generali PNL și USR să participe la ședința extraordinară a CGMB de marți, unde, la propunerea social-democraților, Primăria Capitalei ar trebui să preia cele patru spitale din Sectorul 1.

„Salvăm spitalele din Sectorul 1! Ședința extraordinară de Consiliu General azi, pentru preluarea la Primăria Capitalei a celor 4 spitale din sectorul 1 cărora li s-a tăiat finanțarea de către primarul dreptei unite din sectorul 1. Convocarea a fost făcută la solicitarea colegilor mei consilieri generali social - democrați, deoarece, deși au depus în timp util proiectul, noul primar general - tot al dreptei unite împotriva oamenilor -, a refuzat abuziv să-l introducă pe ordinea de zi a ședinței ordinare de vineri. Când el are altă treaba, decât să salveze aceste spitale importante! Vrea să închidă toate șantierele publice și private din Capitală, scăzând calitatea vieții și ingrosand rândul șomerilor! Acesta este lor București”, scrie pe Facebook Gabriela Firea.

Ea a făcut un apel către consilierii generali PNL și USR să participe la ședința extraordinară a CGMB de marți

„Sperăm că doamnele și domnii consilieri generali PNL și USR vor participa azi (marți - n.r.) la ședința și vor vota proiectul nostru, prin care cele 4 spitale sunt preluate în administrarea Primăriei Capitalei, a Consiliului General, prin Administrația Spitalelor. Dacă vor fugi de răspundere, așa cum au procedat și colegii lor de la sectorul 1, nu vor dovedi altceva decât dispreț față de cetățeni și faptul că au mințit în campanie : sănătatea oamenilor nu este pentru ei o prioritate. A spus-o cu subiect și predicat Dl. Cîțu. Dar el e un premier trecător - o tristă figura în galeria premierilor români. Însa, partidele, mai ales PNL, mai vor să vină în față românilor și să ceară voturi”, mai spune Firea.

Nicuşor Dan afirma, la începutul lunii februarie, într-o postare pe Facebook, că înţelege că există dorinţa transferului unor obiective dificil de administrat către PMB şi este deschis să le administreze, însă trebuie să fie asigurată finanţarea către Primăria Capitalei pentru acest lucru.

Citeste si:
Firea nu se retrage din politică: „Ar fi prematur. Nu sunt acuzată...
Firea nu se retrage din...


Despre autor:


Ultima actualizare: 23 Februarie 2021 - 11 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.