Managerul interimar al Institutului „Matei Balș” din Capitală, Maria Nițescu, a fost demis din funcție de către ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. Motivul a fost că aceasta nu a gestionat așa cum trebuie situația pacienţilor internaţi în Pavilionul V al unităţii medicale, care au fost transferaţi în urma incendiului din 29 ianuarie 2021.

Decizia este motivată de multiplele disfuncționalități în gestionarea situației pacienților internați în Pavilionul V al Institutului care au fost transferați în urma incendiului din 29 ianuarie 2021 și în comunicarea cu Ministerul Sănătății, conform Art. 6, alin. (1) și (5), al Ordinului ministrului Sănătății 1384/2010 privind aprobarea modelului-cadru al contractului de management și a listei indicatorilor de performanță a activității managerului spitalului public”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Demiterea din funcție a Mariei Nițescu a fost decisă după ce, luni dimineață, Ministerul Sănătății a solicitat informații cu privire la decesul unui pacient internat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Ilfov care, potrivit presei, s-a aflat în Pavilionul V al Institutului „Matei Balș” în timpul incendiului.

Retail jobs

Institutul a răspuns, printr-o notă telefonică, la ora 10.01, potrivit căreia pacientul nu s-a aflat în Pavilionul V în momentul incendiului și nu a fost transferat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Ilfov. La ora 14.17, Institutul a revenit asupra acestei informații și a comunicat Ministerului Sănătății că pacientul s-a aflat în Pavilionul V în timpul incendiului, că a fost evacuat de către personalul medical propriu înaintea sosirii echipajelor de intervenție și că a fost transferat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Ilfov în data de 29 ianuarie 2021, la ora 16.30”, se mai arată în comunicat, potrivit hotnews.ro.

Medicul Cătălin Apostolescu este noul manager interimar al Institutului „Matei Balș”.


Despre autor:


Ultima actualizare: 23 Februarie 2021 - 08 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.