Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că până la acest moment au fost vaccinate anti-COVID 50.000 de cadre didactice, iar 60.000 de profesori urmează să fie vaccinați în centre mobile în următoarea săptămână.

„Astfel, se va ajunge la 110.000 de angajați din învățământ vaccinați din cei 200.000 care și-au exprimat dorința de a primi vaccinul”, a precizat ministrul.

„Nu se remarcă un județ în care să existe o reticență deosebită sau un elan deosebit față de vaccinare”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Cîmpeanu a menționat că personalul auxiliar din creșe și grădinițe care este la interfața directă cu copiii se va vaccina, însă nu și din școli, în această etapă.

Ministrul Educației a precizat că vineri erau la ora 18.00 erau înregistrate 809 cazuri de elevi cu COVID, iar din această săptămână școlile vor trebui să raporteze și numărul elevilor reveniți în școală după boală, pentru că au trecut două săptămâni de la începutul semestrului II, menționează g4media.ro.

Citeste si:
Gheorghiţă: „7 milioane de vaccinați până la 1 august este un...
Gheorghiţă: „7 milioane de...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.