Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti vine cu explicații penibile, după ce doi jandarmi au pus cu forța la pământ un bătrân și l-au încătușat pentru că nu purta mască. Jandarmeria a precizat că a fost dispus un control pentru verificarea modului de acțiune al jandarmilor și respectarea procedurilor.

Gestul scandalos al jandarmilor vine după ce mulți parlamentari refuză să poarte mască și nu primesc nici măcar o amendă, fără a mai vorbi despre bruscări sau încătușări.

„În urma refuzului repetat al persoanei de a prezenta datele necesare în vederea legitimării și de a respecta recomandările făcute cu privire la portul măștii sanitare de protecție pe timpul unei adunări publice, jandarmii care asigurau măsurile de ordine și siguranță publică la manifestația respectivă, au condus persoana la secția de poliție, pentru a fi identificată și sancționată contravențional. Bărbatul a fost sancționat cu amendă în valoare de 1000 de lei, pentru nepurtarea măștii de protecție sanitară și refuz de legitimare, conform prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 și Legii 61/1991 *republicată, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice”, a precizat sursa citată.

Retail jobs


Despre autor:


Ultima actualizare: 21 Februarie 2021 - 11 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.