Prim-vicepreședintele PSD Gabriela Firea a precizat într-o postare pe Facebook că va continua să lupte pentru bucureșteni, dar și pentru continuitatea proiectelor inițiate în timpul mandatului.

„Am promis, nu doar locuitorilor Capitalei, ci tuturor românilor, că în Senat voi fi vocea oamenilor. Așa cum, în Primăria Generală am fost sprijinul bucureștenilor. Mă voi bate în continuare pentru ca Bucureștiul să aibă un buget adecvat nevoilor, dar și pentru ca proiectele inițiate de mine să fie continuate.

➢ Săptămâna aceasta am făcut în plenul Senatului o interpelare în atenția domnului Barna Tánczos, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor. Acesta a declarat că una dintre prioritățile mandatului său este combaterea poluării aerului și ca va lansa o dezbatere publică extinsă, pe parcursul acestui an, dedicată combaterii acestui fenomen.

➢ Vom avea, poate, la finalul lui 2021, un pachet de măsuri pentru combaterea poluării, ce va trebui adoptat și, ulterior, implementat.

Numai că domnul ministru pierde din vedere faptul că implementarea pachetului de măsuri va necesita un termen minim de 6 luni, mai ales dacă este vorba de taxarea celor care poluează. Ceea ce înseamnă că primele efecte în reducerea poluării aerului nu vor apărea mai devreme de 2023...

Citeste si:
Bucureștiul intră în scenariul roșu. Rata de incidență Covid a...
Bucureștiul a intrat în...

➢ Prin intermediul interpelării, l-am anunțat pe domnul ministru că are deja instrumente, aprobate și implementate, pentru combaterea poluării. La nivelul Capitalei, prin H.C.G.M.B. nr. 325/14.06.2018 a fost aprobat Planul Integrat de Calitate a Aerului în Municipiul București pentru perioada 2018-2022 (P.I.C.A.), după o amplă consultare publică. Acest plan prevede măsurile pentru reducerea poluării aerului și autoritățile responsabile, respectiv PMB, Primăriile Sectoarelor 1-6, Ministerul Transporturilor prin CNAIR și Metrorex, Ministerul Economiei – prin ELCEN, respective Ministerul Mediului, prin Agenția de Protecție a Mediului București (APMB).

Subliniez, termenul final de implementare a acestora este anul 2022.

➢ Putem căuta noi acțiuni și măsuri pentru combaterea poluării aerului, dar până când acestea sunt aprobate și implementate, trebuie să nu stăm cu mâinile în sân. Autoritățile locale, căci ele duc greul, trebuie sprijinite, iar modificarea cadrului legal este doar una dintre opțiunile pe care Guvernul și Ministerul Mediului, ca autorități centrale, le au la îndemână. Așa cum am susținut și în calitate de primar general, stabilirea unor taxe pentru poluare, indiferent de natura ei, care să se aplice național, unitar, nediscriminatoriu poate fi o soluție pentru reducerea acestui fenomen. Până vom avea așa ceva, trebuie să aplicăm și să respectăm măsurile aflate în vigoare”, a conchis Gabriela Firea.

Citeste si:
Nicușor Dan: „Primăria a depus proiecte în valoare de 7 miliarde de...
Nicușor Dan: „Primăria...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.