Copreşedintele Alianţei USR PLUS, Dacian Cioloş a afirmat că nu s-a vaccinat încă și că nu este de acord ca vaccinul să fie obligatoriu.

Dacian Cioloş a declarat că nu susţine vaccinarea obligatorie şi că „niciun tratament medical” nu poate fi impus.

„Din punctul meu de vedere niciun vaccin nu trebuie să fie obligatoriu, la fel cum niciun tratament medical. Atunci când introduci o substanţă străină în corpul tău, nu poate să te oblige statul să o faci. E dreptul tău asupra corpului tău”, a spus Cioloş.

Dacian Cioloş a spus că el nu s-a vaccinat „încă” deoarece nu a venit rândul lui. Aşteaptă mai întâi să fie vaccinaţi cei din categoriile vulnerabile.

„Nu m-am vaccinat încă. Nu mi-a venit încă rândul şi insist să nu îmi vină rândul înainte de a îi vaccina pe cei care sunt vulnerabili în faţa COVID. Şi mai sunt multe persoane. Inclusiv la mine în familie. Mama mea care are peste 70 de ani, are mai multe comorbidităţi şi va fi vaccinată abia prin martie. Vaccinurile care vin în ţară cred că trebuie să fie îndreptate către persoanele care au nevoie”, a spus Cioloş.

În ceea ce priveşte o lege a vaciinării, Dacian Cioloş a precizat că „trebuie însă o lege a vaccinării care să stabilească că pentru anumite maladii care creează efecte negative masive şi pentru sănătatea populaţiei să existe finanţări pentru vaccin”, potrivit adevarul.ro.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 19 Februarie 2021 - 01 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.