Copreşedintele Alianţei USR PLUS, Dacian Cioloş a afirmat că nu s-a vaccinat încă și că nu este de acord ca vaccinul să fie obligatoriu.

Dacian Cioloş a declarat că nu susţine vaccinarea obligatorie şi că „niciun tratament medical” nu poate fi impus.

„Din punctul meu de vedere niciun vaccin nu trebuie să fie obligatoriu, la fel cum niciun tratament medical. Atunci când introduci o substanţă străină în corpul tău, nu poate să te oblige statul să o faci. E dreptul tău asupra corpului tău”, a spus Cioloş.

Dacian Cioloş a spus că el nu s-a vaccinat „încă” deoarece nu a venit rândul lui. Aşteaptă mai întâi să fie vaccinaţi cei din categoriile vulnerabile.

„Nu m-am vaccinat încă. Nu mi-a venit încă rândul şi insist să nu îmi vină rândul înainte de a îi vaccina pe cei care sunt vulnerabili în faţa COVID. Şi mai sunt multe persoane. Inclusiv la mine în familie. Mama mea care are peste 70 de ani, are mai multe comorbidităţi şi va fi vaccinată abia prin martie. Vaccinurile care vin în ţară cred că trebuie să fie îndreptate către persoanele care au nevoie”, a spus Cioloş.

Citeste si:
COVID-19: 4.342 de cazuri noi și 101 de decese în ultimele 24 de ore
COVID-19: 4.342 de cazuri noi...

În ceea ce priveşte o lege a vaciinării, Dacian Cioloş a precizat că „trebuie însă o lege a vaccinării care să stabilească că pentru anumite maladii care creează efecte negative masive şi pentru sănătatea populaţiei să existe finanţări pentru vaccin”, potrivit adevarul.ro.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.