Compania Pfizer își propune să testeze în jur de 4.000 de femei însărcinate. Testele pe gravide se vor desfășura în SUA, dar și în Argentina, Brazilia, Canada, Chile, Mozambic, Africa de Sud, Spania și Marea Britanie. Primele doze de vaccin se vor administra în SUA.

Pfizer-BioNTech a a anunțat că vor începe studiile clinice ale vaccinului anti-Covid-19 pe femeile gravide. Compania intenționează să includă în studii aproximativ 4.000 de femei însărcinate.

Testele se vor desfășura în SUA, dar și în Argentina, Brazilia, Canada, Chile, Mozambic, Africa de Sud, Spania și Marea Britanie. Femeile cu vârsta de peste 18 ani și care au între 24 și 34 de săptămâni de sarcină vor putea fi incluse în această testare.

Oficialii Pfizer au anunțat că primele doze vor fi administrate în SUA.

Dr. Brenna Hughes, specialist în medicină materno-fetală, a spus că testarea vaccinului Pfizer pe femeile gravide este binevenit.

Citeste si:
32.149 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore
32.149 de persoane au fost...

„Orice informație care să ajute la asigurarea pacientelor însărcinate că vaccinul este sigur pentru ele este absolut necesară”, a spus Hughes, membru al Colegiului american de Obstetrică și Ginecologie.

„Suntem mândri că începem acest studiu la femeile însărcinate și continuăm să adunăm dovezi privind siguranța și eficacitatea acestui vaccin”, a spus dr. William Gruber, vicepreședinte al cercetărilor clinice privind vaccinurile de la Pfizer potrivit alephnews.ro.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.