Compania Pfizer își propune să testeze în jur de 4.000 de femei însărcinate. Testele pe gravide se vor desfășura în SUA, dar și în Argentina, Brazilia, Canada, Chile, Mozambic, Africa de Sud, Spania și Marea Britanie. Primele doze de vaccin se vor administra în SUA.

Pfizer-BioNTech a a anunțat că vor începe studiile clinice ale vaccinului anti-Covid-19 pe femeile gravide. Compania intenționează să includă în studii aproximativ 4.000 de femei însărcinate.

Testele se vor desfășura în SUA, dar și în Argentina, Brazilia, Canada, Chile, Mozambic, Africa de Sud, Spania și Marea Britanie. Femeile cu vârsta de peste 18 ani și care au între 24 și 34 de săptămâni de sarcină vor putea fi incluse în această testare.

Oficialii Pfizer au anunțat că primele doze vor fi administrate în SUA.

Dr. Brenna Hughes, specialist în medicină materno-fetală, a spus că testarea vaccinului Pfizer pe femeile gravide este binevenit.

„Orice informație care să ajute la asigurarea pacientelor însărcinate că vaccinul este sigur pentru ele este absolut necesară”, a spus Hughes, membru al Colegiului american de Obstetrică și Ginecologie.

„Suntem mândri că începem acest studiu la femeile însărcinate și continuăm să adunăm dovezi privind siguranța și eficacitatea acestui vaccin”, a spus dr. William Gruber, vicepreședinte al cercetărilor clinice privind vaccinurile de la Pfizer potrivit alephnews.ro.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 19 Februarie 2021 - 05 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.