Germania a primit un lot de 736.800 de doze de AstraZeneca şi a utilizat 64.869. Un sfert din angajaţii de la ambulanţă din Dortmund au avut reacţii adverse. Reacţiile adverse la AstraZeneca nu sunt altele decât cele din prospect. Cadrele medicale din Franţa cer să fie vaccinate cu Pfizer şi Moderna.

Vaccinul AstraZeneca rămâne în frigidere în Germania. Nemţii au folosit mai puţin de 10% din cele aproape 740.000 de doze de vaccin pe care le-au primit şi cadrele medicale încep să îşi anuleze programările.

Asta se întâmplă după ce mai mult de un sfert din cei 300 de angajaţi ai serviciului de ambulanţă din Dortmund nu au putut merge la serviciu după ce s-au vaccinat. Aşa că, la fel ca francezii săptămâna trecută, şefii din sănătate au recomandat să nu fie vaccinaţi în aceeaşi perioadă toţi cei care lucrează într-o secţie a unui spital.

Reacţiile adverse ale vaccinului AstraZeneca care au fost raportate nu sunt mai grave decât cele aşteptate: febră, oboseală, dureri articulare. Iar ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn, a ieşit să îi încurajeze pe oameni să se vaccineze cu acest ser şi a spus că el însuşi s-ar vaccina cu el, numai că nu i-a venit rândul la imunizare, menționează Mediafax.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 18 Februarie 2021 - 01 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.