Raluca Turcan, ministrul Muncii, a declarat, marți, că Guvernul va prelungi măsurile luate anul trecut în sprijinul industriei HoReCa, una dintre cele mai dur lovite de restricțiile de circulație impuse pentru a limita răspândirea coronavirusului.

„Pentru sectorul HoReCa avem acordarea de granturi şi o schemă de ajutor de stat care va fi prezentată săptămâna viitoare. Ajutorul pentru HoReCa e destul de mare. Pe perioada de vară se pot angaja zilieri și putem ajuta cu o parte din salariile lor. De asemenea, intenționăm să prelungim măsurile de sprijin pentru cei care angajează zilieri sau sezonieri - 30% pentru zilieri și 45% din salariu pentru sezonieri. Trebuie să fie program de lucru flexibil, avem şomajul tehnic pentru persoanele afectate”, a declarat ministrul Muncii, la RTV.

Turcan a mai susținut că „în două săptămâni vom prezenta noi legi surpriză care vor ajuta şi economia României”.

Cât despre faptul că Guvernul a eliminat voucherele de vacanță anul acesta, ministrul a precizat că oricum se pot folosi cele din anii trecuți, mai ales că în 2020 nici nu prea s-a călătorit din cauza pandemiei și a restricțiilor de circulație.

Retail jobs

Despre autor:


Ultima actualizare: 17 Februarie 2021 - 10 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.